Fædrelandsvennen

Slik ble testen gjort

-

Vi har invitert de fleste av terrengsko-leverandør­ene i Norge med i testen. 10 av dem takket ja til å delta. Leverandør­ene har selv valgt ut modellen til testen.

Noen av skoene er for turer i teknisk krevende terreng, andre er kombinasjo­nsmodeller for grus og sti. Modellene er testet av fem løpere i variert terreng i vår og sommer. De er brukt i ulendt terreng, på stier, grusvei og asfalt. Ettersom våren og sommeren har vaert ganske tørr, har det ikke blitt nok turer under skikkelig våte forhold.

Det er vanskelig å finne en modell som scorer høyt på alle kriteriene vi setter til en terrengsko. Derfor er modellene gitt en score fra 1 til 6 på egenskapen­e støtdempin­g og løpsfølels­e. Den beste modellen på disse tre egenskapen­e er også kåret. I tillegg er grep, og stabilitet på ulendt underlag, vurdert.

Årets test viser at terrengsko får stadig bedre grep. Modellene er også blitt mye lettere og passformen er bedre. Slitestyrk­en og holdet i overdelen i det mest tekniske terrenget går nok noe ned sammenlign­et med de mest robuste orienterin­gsmodellen­e for noen år tilbake.

Ingen av skoene som er testet vil vaere optimale i alle typer terreng og underlag. Hvilke som passer deg best, er avhengig av ditt bruksområd­et.

Testen er utført av Löplabbet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway