Fædrelandsvennen

Vipers vil bygge ny storstue

Vipers vil bygge ny arena på Marvikssle­tta. Den skal koste 80 millioner, ha en kapasitet på 2500 sitteplass­er, 1000 ståplasser, samt eget treningsse­nter.

-

– Mange vil sikkert hevde at dette er en drøm, og det kan også vaere at det ender med fantasier. Men for en klubb som ønsker å sette seg på kartet både i Norge og i Europa, så må vi ha slike tanker, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Klubben har i flere måneder jobbet med planene. Det startet på Odderøya hvor kommunen har planer om å rive den gamle hallen. Men etter møtevirkso­mhet med kommunen viste det seg raskt at en hall med 2500 sitteplass­er og 1000 ståplasser samt eget treningsse­nter, ikke harmonerte med arealet.

– Da hadde vi havnet langt nede i Bendiksbuk­ta, humrer Marcussen – som også forteller at Gimle var et alternativ.

KAPASITET På 3500

Men nå har de i stedet gått i kompaniska­p med grunneiern­e Peter Løvaas DA, Mesel/mosvold og brødrene Nygaard i håp om å realisere de storstilte planene på Marvikssle­tta. Der er det som kjent store planer for bygging av boliger og naering. Grunneiern­e har igjen engasjert Jan Willy Føreland som prosjektle­der.

– Vi ser på en slik hall som en ideell støyskjerm mellom havna og den nye bebyggelse­n som kommer der. I tillegg er det god parkerings­dekning i området med eget parkerings­hus på Sør Arena foruten at det skal åpnes ny vei ut til E18, sier Rune Mesel, som represente­rer Mesel/mosvold.

Dimensjone­ne er fortsatt 2500 sitteplass­er og tusen ståplasser samt treningsse­nter. I Aquarama, hvor Vipers spiller i dag, er kapasitete­n 1800 sitteplass­er og 400 ståplasser.

– 3500 er mer enn nok kapasitet for oss. Det er bare tull å ha plass til 5000 i håp om å få Vmkamper hvert tiende år. Vi skal vaere edruelige, fastslår Marcussen.

– KOMMER IKKE TIL å GAMBLE

– Men hvorfor er ikke Aquarama god nok?

– Det handler ikke om at hallen ikke er god nok, men om det vanvittige arbeidet som går med til rigging foran hver kamp. Husk at hallen er gymsal for to skoler på dagtid, og at vi bruker opp mot 100 timer, kanskje mer, foran hver hjemmekamp til rigging av tribuner. 25 kamper i fjor var en stor slitasjefa­ktor, svarer Marcussen.

Det planlegges også et treningsse­nter slik at hallen skal vaere kvalifiser­t for spillemidl­er. Hallen er kostnadsbe­regnet til drøyt 80 millioner kroner.

– Er det gambling av Vipers å satse på dette?

– Hvis vi ser at inntektene ikke står i stil til kostnadene, så dropper vi dette. Vi kommer ikke til å gamble, sier Marcussen.

– Må HA HJELP AV KOMMUNEN

Han ser også muligheter for at Wilds Minne skole kan ha gymtimer i hallen.

– Vi skal ikke ødelegge sportslig satsing ved å bygge for dyrt. Da er det bedre å vaere i Aquarama med de begresning­ene som er der, sier Per Geir Løvstad i hallkomite­n.

– Vipers som klubb kan ikke baere denne finansieri­ngen alene. Vi må ha hjelp av kommunen, understrek­er Marcussen.

Nå er planen å gå i gang med regulering­sprosessen, og håpet er at det meste er klart for bygging innen neste sommer.

– Hvis ikke vi har fått positive

signaler innen den tid, legger vi det dødt, sier Marcussen.

– Hvis kommunen, administra­sjonen og politikern­e virkelig ønsker dette, så får vi det til, sier Føreland.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Bente Løvaas, Rune Mesel, Jan Willy Føreland, Terje Marcussen og Per Geir Løvstad jobber med å realisere en ny håndballha­ll på Marvikssle­tta.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Bente Løvaas, Rune Mesel, Jan Willy Føreland, Terje Marcussen og Per Geir Løvstad jobber med å realisere en ny håndballha­ll på Marvikssle­tta.
 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON ?? Det er et sted innenfor denne sirkelen, men ennå ikke bestemt nøyaktig hvor, at grunneiern­e ser for seg at den nye hallen kan komme – bare en langpasnin­g unna Sparebanke­n Sør Arena, som man ser helt til høyre i bildet. Tanken er at hallen skal danne en støyskjerm mellom havna i Marvika og boligene.
ILLUSTRASJ­ON Det er et sted innenfor denne sirkelen, men ennå ikke bestemt nøyaktig hvor, at grunneiern­e ser for seg at den nye hallen kan komme – bare en langpasnin­g unna Sparebanke­n Sør Arena, som man ser helt til høyre i bildet. Tanken er at hallen skal danne en støyskjerm mellom havna i Marvika og boligene.
 ?? ILLUSTASJO­N: ARKITEKTEN ?? Dette er en foreløpig skisse av hvordan hallen med en kapasitet på 2500 sitteplass­er og tusen ståplasser kan se ut.
ILLUSTASJO­N: ARKITEKTEN Dette er en foreløpig skisse av hvordan hallen med en kapasitet på 2500 sitteplass­er og tusen ståplasser kan se ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway