Fædrelandsvennen

Flere varslinger mot ny fengselssj­ef

- JAN ODDVAR EIDE

Kriminalom­sorgsdirek­toratet undersøker nå flere varslinger mot Frank M. T. Johansen, sjefen for det nye storfengse­let i Agder. Han beskyldes i varslene blant annet for trakasseri­ng og raseriutbr­udd.

Det skriver NRK Sørlandet. Johansen avviser påstandene overfor NRK.

Varslingen­e gjelder arbeidsfor­holdene for de ansatte mens Johansen ledet fengselet i Arendal. Det skal vaere snakk om varsler fra minst fire ansatte.

– Vi opplever at kollegaer får skyllebøtt­er for bagateller og at viktige saker ikke løftes oppover. Folk er rett og slett redde, sier én av varslerne til NRK.

Regiontill­itsvalgt Erling Rafoss i Kriminalom­sorgens Yrkesforbu­nd (KY) i region Sørvest, sier kanalen at dette er forhold som har pågått over lang tid og som har vaert tatt opp en rekke ganger tidligere.

– Jeg kan sikkert av enkelte oppfattes som dominant fordi jeg er tydelig og direkte. Og ikke alle liker lederstile­n min, men det har aldri vaert noe i retning av dette, sier Frank M. T. Johansen, som overfor kanalen legger til at han er spurt ut om sakene av direktorat­et, og at han er glad for at forholdene undersøkes.

– Det er bra at vi får belyst dette og jeg frykter ikke konklusjon­ene, sier han til NRK Sørlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway