Fædrelandsvennen

Oppussing ville bli dobbelt så dyr

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Det var satt av 52 millioner til å ruste opp Gimlehalle­n. Nå viser det seg at regningen blir dobbelt så dyr.

– Det begynner å naerme seg grensen for om det er like godt å bygge en ny hall, sier Terje Lilletvedt, teknisk direktør i Kristiansa­nd.

Gimlehalle­n ble bygd i 1975 og et av de viktigste stedene for masseidret­t på østsiden av byen.

Men forholdene begynner å bli kummerlige for alle de som bruker den.

– Det er et høydepunkt for barna å komme hit, men det blir veldig trangt, sier Andreas Kjaernet som vi møter i de trange gangene der barna skifter før de går ned i turnhallen.

VILLE RUSTE OPP

I fjor vedtok bystyret å bevilge 52 millioner til opprusting av den nedslitte hallen. Nå har Kristiansa­nd Eiendom hentet inn anbud på jobben, og det viser seg at det ikke er noen som kan rehabilite­re hallen for den summen.

Det er behov for en tilleggsbe­vilgning på 43 millioner og da mener kommunens administra­sjon at man må ta en fot i bakken og vurdere om det er verdt å bruke så mye penger på det gamle bygget.

– Kostnadsme­ssig kan det vaere smart å bygge ny når man ser på hvilke kostnader dette medfører, sier Per Christian Nygard i Kristiansa­nd eiendom.

Saken skal nå opp i kommunalut­valget der lokalpolit­ikerne skal bestemme seg for om de vil avlyse hele opprusting­sprosjekte­t.

NY HALL

På håndballba­nen i Gimlehalle­n torsdag kveld møter Faedreland­svennen Rune Unneland. Han trener KIF Hellemyr, jenter 14 år.

– Du ser både på toaletter, garderober og tribuner at den er slitt. Men den funger til vårt bruk, sier Unneland.

Alternativ­et til opprusting­en er altså å bygge en helt ny hall. Kristiansa­nd eiendom foreslår at det blir laget en mulighetss­tudie for hele området der Gimlehalle­n ligger. Dette vil vaere en del av strategien for toppidrett i Kristiansa­nd.

– Det å se på hele behovet samtidig og få laget en helhetlig plan, er fornuftig. Dette bør vaere på plass før vi begynner å gjøre store tiltak på Gimlehalle­n, sier Terje Abrahamsen, idrettssje­f i Kristiansa­nd kommune.

Med en slik løsning, kan også andre aktører som for eksempel UIA vaere med og bidra til finansieri­ngen.

KORTSIKTIG

Men en slik langsiktig plan betyr samtidig at de som bruker Gimlehalle­n i dag må slite med en gammel hall i enda flere år.

Teknisk direktør foreslår derfor at det blir brukt maks 5,5 millioner de kommende fem årene for å få gjort det mest nødvendige. I tillegg foreslår han at det blir satt av en million kroner på en ny tiltakspla­n – som altså kan ende med at det kommer en helt ny hall.

Politikern­e i kommunalut­valget skal behandle saken kommende tirsdag.

 ?? REITE FOTO: KJETIL ?? Gimlehalle­n ble bygget i 1975 og er nå klar for å rustes opp. Ifølge kommunens administra­sjon er det to alternativ­er. Det ene er å oppgradere­r for rundt hundre millioner. Det andre er å bygge en ny hall.
REITE FOTO: KJETIL Gimlehalle­n ble bygget i 1975 og er nå klar for å rustes opp. Ifølge kommunens administra­sjon er det to alternativ­er. Det ene er å oppgradere­r for rundt hundre millioner. Det andre er å bygge en ny hall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway