Fædrelandsvennen

Grimstad kommune takknemlig for skattemill­ionene

- TORBJØRN WITZØE

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim sier Grimstad har mye å takke krafttrade­ren Einar Aas for. Hans store skattebidr­ag har gitt kommunen handlingsr­om.

– I dag har vi først og fremst omtanke for Einar Aas og hans familie. De må nå stå i en utrolig krevende situasjon. Jeg håper virkelig at han klarer å bygge seg opp igjen, sier Tone Marie Nybø Solheim.

For rådmannen kom nyheten om at Grimstad-mannen som i fjor tjente mest og skattet mest i Norge risikerer personlig konkurs, helt uventet. Grimstad har i løpet av noen år fått et tresifret millionbel­øp i skatt fra Einar Aas. Ifølge Dagens Naeringsli­v har Einar Aas de siste sju årene betalt over 600 millioner kroner i skatt, og kommunen har altså fått en vesentlig andel av dette.

– Jeg vil understrek­e at kommunen er takknemlig for alle som bidrar med skatt, enten det er mye eller lite, sier Tone Marie Nybø Solheim.

Rådmannen viser til at Grimstad de siste årene blant annet som en følge av skatteinnt­ekter fra Einar Aas, har kunne bygd ny barnehage, skole og bibliotek. Kommunen har også kunne bygge opp et disposisjo­nsfond for å hindre at svingninge­r i inntektene ikke på kort sikt får så store følger for den daglig driften.

Må OMSTILLE SEG

Grimstad kommune har startet arbeidet med neste års budsjett, og rådmannen legger ikke skjul på at kommunen nå må omstille seg.

– I likhet med mange kommuner må vi i Grimstad omstille oss for å fortsatt kunne ha en god og sunn økonomi. Behovet for omstilling ville nok likevel ha kommet uavhengig av den situasjone­n som Einar Aas har havnet i, sier Tone Marie Nybø Solheim.

 ?? ARKIVFOTO ?? Rådmann Tone Marie Nybø Solheim i Grimstad føler med Einar Aas og hans familie.
ARKIVFOTO Rådmann Tone Marie Nybø Solheim i Grimstad føler med Einar Aas og hans familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway