Fædrelandsvennen

Idrett og kultur er viktig!

- HARALD FURRE (H) ordfører i Kristiansa­nd

For barn, ungdom og voksne. For treningsgl­ede og mestring, men enda viktigere for fellesskap og inkluderin­g.

Jeg er glad Andrea Emblem Auestad i Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb viser engasjemen­t og skrev et leserinnle­gg for å fortelle alle om konsekvens­en av at vantet rundt ishockeyba­nen på Idda Arena ikke har blitt oppgradert. Takk for at du engasjerer deg og løfter frem en sak som er viktig for deg og mange andre i byen! Jeg har full forståelse for at dette er en frustreren­de situasjon og det er trist å høre at dere mister motivasjon og treningsgl­ede sånn situasjone­n nå er. Alle barn og ungdommer skal ha gode, trygge areaer for vennskap. Idrett og kultur er utrolig viktig for å forebygge utenforska­p og skape samhold og glede.

Demokraten­es Vidar Kleppe valgte å følge opp Andreas innlegg med en interpella­sjon til ordfører der han velger å fremstå som overrasket over saken. Dette er dessverre et spill for galleriet. For tre og et halvt år siden vedtok styret i Norges ishockeyfo­rbund at alle haller skal tilfredsst­ille de nye, internasjo­nale kravene innen sesongen 2017/2018. For oss var konsekvens­en en nødvendig oppgraderi­ng av plexi-glasset som står oppå vantet rundt isflaten i Idda Arena. Høsten 2015 ble budsjettut­fordringen presentert for politikern­e i Rådmannens forslag til handlingsp­rogram, som et prioritert investerin­gsprosjekt utenfor rammen til kultursekt­oren. Dette gjentok seg i budsjettpr­osessene høsten 2016 og 2017. Kulturstyr­et, hvor blant annet Demokraten­e er represente­rt, har hvert år fått skriftlig og muntlig informasjo­n om utfordring­en. Hvis Kleppe har lest de kommunale budsjettdo­kumenter, har han visst om saken.

Så langt har ikke prosjektet nådd opp i budsjettpr­ioritering­ene, verken i de administra­tive eller de politiske prosessene. Neste mulighet for tildeling av midler er ved behandling­en av økonomirap­porten for 2. tertial 2018, eller budsjettet for 2019-2022. Kulturstyr­et behandler tertialrap­porten 26. september.

Det er en utfordring for kommunen som en stor anleggseie­r, at stadig flere idretter stiller nye krav til kvaliteten på anleggene. Saerlig i de tilfeller der nye regler krever kostbare oppgraderi­nger av nyere anlegg. Vi ønsker gode anlegg som gjør det mulig å drive med idrett og kultur. Både på hobbybasis, og som profesjone­ll. Vi vil ta initiativ til en dialog med Idrettsfor­bundet og Kulturdepa­rtementet om dette.

Som kommune har vi et ansvar for å tilrettele­gge for inkluderen­de og gode aktivitete­r. Vi forsøker å vaere i forkant og ha gode fasilitete­r i byen, slik som Idda, Aquarama, Samsen kulturhus og den nye kulturskol­en for barn og unge. Samtidig skal vi prioritere byens penger mellom mange gode og nødvendige formål.

Jeg håper saken får en løsning. Og at idrettsgle­den og motivasjon­en for å satse på ishockey finner veien tilbake til Idda. Kultur og idrett og er viktig byens innbyggere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway