Fædrelandsvennen

Rekord for streetfood

- HAAKON DUELAND

Chef Kimmis stengte dørene søndag, og legger bak seg et rekordresu­ltat fra årets sesong. - Det har vaert rene julekvelde­n, forteller streetfood-kokken.

«Foodtrucks» er blitt et vanlig syn rundt omkring de siste årene. I Kristiansa­nd har matvognene vaert synlige både på torvet, markens og Gravane i sommer.

Chef Kimmis, eller Kim Andrè Flaten som han egentlig heter, åpnet sin egen i fjor sommer. I år kan han vise til gode resultater.

– Det er ikke langt unna en million i omsetning bare siden mai i år, smiler Flaten.

Det er rundt 6000 hamburgere og 2500 pølser, skal vi tro kokken!

– RENE JULEKVELDE­N

Streetfood-kokken tror det er flere grunner til årets resultat. Foruten at finvaeret kom tidlig, peker Flaten på fotballfes­ten som fant sted på Gravane. Bare et kort steinkast unna matvognen.

– Det var rene julekvelde­n for meg. De hadde jo matserveri­ng inne på området også, men det var veldig mange som tok turen ut for å kjøpe mat allikevel, forteller Flaten.

Markus Emil Andersen startet opp for første gang i år, med matvognen Markus Tacos. Han forteller også om gode tall.

– Det har gått over all forventnin­g! Vi fikk den siste plassen i Gravane, og det har gitt utrolig gode tall, forteller Andersen.

Han forteller også om gode tider som følge av fotballfes­ten.

– Folk kom veldig ofte i pausene for å få seg litt skikkelig mat. Inne på området hadde de bare frossenmat som var varmet. Jeg tror det ble en stopper for mange, og det kunne vaert bedre om de fikk ta det med inn, mener Andersen.

I tillegg var take-away-leverandør­en Nibbler også med fra starten av årets sesong, og har i seg selv vaert til stor hjelp for Chef Kimmis.

– Det kommer inn bestilling­er jevnlig. Av og til står det to-tre biler fra Nibbler og venter på å kjøre ut bestilling­er herfra. Det er kjempegøy, smiler Flaten.

TROFASTE KUNDER

Chef Kimmis scorer full pott på anmeldelse­ne på facebook. Hele 122 personer har lagt igjen positive tilbakemel­dinger på både mat og service på facebooksi­den hans.

– Det er utrolig gøy at folk tar seg tid til å gi tilbakemel­dinger, forteller Flaten.

– Jeg har utrolig mange trofaste kunder. Jeg ser for eksempel mange navn som går igjen på bestilling­ene som kommer inn fra Nibbler. Og det er veldig gøy! Jeg har også fått spørsmål om å levere hamburgere til bryllup, ler han.

Andersen i Markus Tacos satser på å stå på Torvet i tiden framover, og håper han får komme tilbake til fast plass på Gravane.

– Jeg vil ha det til en mellomting på Torvet. Så kommer jeg til å ta oppdrag på arrangemen­ter og festivaler, så håper jeg at jeg får plass på Gravane til sesongstar­t i mai igjen, opplyser Andersen.

 ?? FOTO: HAAKON DUELAND ?? Kim Andrè Flaten i matvognen på Gravane.
FOTO: HAAKON DUELAND Kim Andrè Flaten i matvognen på Gravane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway