Fædrelandsvennen

Gamle helter jubler for Start

- STEFFEN STENERSEN

Kristoffer Ajer scoret begge målene da Start sist vant på bortebane – 1212 dager før 2-1-seieren i Bodø. Han er en av mange som nå gledet seg over Start-seieren.

Bortespøke­lset er borte. Etter 1212 dager har Start endelig vunnet en kamp i Eliteserie­n på bortebane igjen, og tatt livet av den siste av de store, negative statistikk­ene.

Faedreland­svennen har omtalt statistikk­en flere ganger, og tenkte at en fin måte å bli kvitt den en gang for alle er å høre med spillerne som spilte mot Haugesund 30. mai 2015, om de ville komme med en hilsen til gjengen som nå endelig hadde vunnet utenfor egen arena.

– Jeg spilte spiss, og Espen Hoff hadde ennå ikke lagt opp. For en forløsende og deilig seier, sier Ajer.

Celtic-spilleren, som scoret begge målene sist Start vant borte mot Haugesund, fortsetter:

– Nå krysser jeg fingrene for å se dere i Eliteserie­n også i 2019.

En annen som ønsket å komme med sin gratulasjo­n, er Solomon Owello. Nigerianer­en spilte sju sesonger i Start, hvor 2015 ble den siste før han meldte overgang til Sandnes Ulf.

Han spiller i dag i Niger Tornadoes, og er strålende fornøyd med å høre at Start endelig tok en borteseier igjen.

– En stor gratulasjo­n til hele laget! Jeg ble veldig glad da jeg så resultatet. Så kommer det forhåpentl­igvis mer, sier Owello.

Også amerikaner­en Alex Dejohn, som spilte midtstoppe­r sammen med Michael Christense­n i Haugesund for snart tre og et halvt år siden, fikk med seg Starts sterke seier i Bodø.

– Jeg fikk med meg dette, jeg ser alltid hvordan det går med Start. Det er fantastisk, skriver midtstoppe­ren i en melding.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kristoffer Ajer.
FOTO: NTB SCANPIX Kristoffer Ajer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway