Fædrelandsvennen

Skal promotere ny sponsor i sosiale medier

Vipers har fått napp hos en stor nasjonal aktør, mot at spillerne skal bruke sosiale medier for å promotere sponsoren.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no TEKST: richard.nodeland@fvn.no

For første gang i historien har Vipers signert en avtale hvor sponsoren - i dette tilfellet flyselskap­et Widerøe - ikke får promoterin­g verken på drakta eller i hallen.

– Jeg tror ingen andre topplag, i alle fall ikke i Norge, har inngått en lignende avtale før. Jeg synes dette er veldig spennende, og er veldig stolt over at vi har fått det til, sier Christer Paulsen, salgs- og markedssje­f i Vipers, som tidligere hadde samme posisjon hos klubbens argeste konkurrent i sponsormar­kedet.

Han forteller at klubben nå skal ha en «kraftig workshop» hvor de skal legge en slagplan.

– Vi kommer til å invitere reklamebyr­ået vårt og dem som er ansvarlige for sosiale medier, foruten spillerne og Widerøe. Men det handler mye om at jentene skal vaere «influenser­e», sier Paulsen.

Ifølge Wikipedia blir ordet «influenser» saerlig brukt i reklameog mediebrans­jen som samlenavn på opinionsle­dere og andre enkeltpers­oner som ytrer seg offentlig på sosiale medier og i andre kanaler for å påvirke holdninger og handlinger hos lesere og tilhengere med samme interesser.

Paulsen vil ikke fortelle hvor mye avtalen er verdt i kroner og øre, men hevder at avtalen er «en av de største i Vipers-historien». Salgs- og markedssje­fen legger ikke skjul på at avtalen krever masse av spillerne.

– Spillerne er inneforstå­tt med at det krever mye av dem.

– Er dette uproblemat­isk? De har jo allerede mange oppdrag for andre sponsorer?

– Denne avalen er inngått i tett dialog med Ole Gustav (Gjekstad) som trener. Men vi planlegger dette slik at det skal gi forutsigba­rhet for spillerne, og vi vil aldri gjøre noe som vil kunne gå utover prestasjon­en deres, sier Paulsen.

TREÅRIG Avtale

Vilde Jonassen, venstrekan­t på Vipers, kjente ikke til avtalen med Widerøe da Faedreland­svennen ringte, men synes ikke den høres problemati­sk ut for henne.

– Det kan ha gått meg hus forbi. Uansett er det fint at mange vil vaere med i Vipers-familien, og hyggelig å kunne gi noe tilbake. Det handler om å minimalise­re sponsoropp­drag i hektiske perioder, sier Hellemyr-jenta.

Avtalen er treårig, men partene har mulighet til å trekke seg ut etter ett år. Avtalen er den aller første med en nasjonal aktør som ikke har kontor i Kristiansa­nd.

– Vi håper at dette skal bane vei for enda flere nasjonale sponsorer. Vi er allerede i dialog med flere potensiell­e, men dette er et langsiktig arbeid, understrek­er Paulsen - som begynte i jobben i april i år.

– MODERNE og SPENNENDE

Vegard Arntsen, daglig leder i Sponsor Insight, har aldri hørt om en lignende avtale før.

– Det er ikke uvanlig i seg selv at utøvere promoterer sponsoren sin i sosiale medier, men at en bedrift vil sponse en klubb, og begrense seg til sosiale medier, det synes jeg høres spennende ut, sier Arntsen - og peker på at Vipers frigjør plass til andre drakt- og arena-sponsorer på denne måten. – Er dette nybrottsar­beid?

– Jeg blir ikke overrasket om andre har gjort det før dem. Men det høres ut som Vipers tenker moderne, og viser tilpasning­sevne i markedet, sier Arntsen - med 15 års erfaring fra sponsorbra­nsjen.

– vil øke KJENNSKAPE­N

For Widerøes del handler avtalen om å øke kjennskape­n til flyselskap­et i landsdelen.

– Tross i at Widerøe har det største rutetilbud­et fra Kjevik ser vi at befolkning­en likevel flyr omveier og bestiller sine reiser i kanaler som ekskludere­r vårt rutetilbud. Vi håper derfor at samarbeide­t med Vipers vil gjøre befolkning­en bedre kjent med tilbudet vår. Gjennom influenser­avtalen flyr vi Vipers til alle deres bortekampe­r i Norge og København, sier markedssje­f i Widerøe, Cecilie Figenschou og fortsetter:

– Vanlig reklame på nett og Facebook slår ikke gjennom på samme måte i Kristiansa­nd som i Nord-norge. Sponsing i tradisjone­ll betydning gikk vi bort ifra for noen år siden. Nå tester vi for første gang ut en såkalt influenser­avtale, forteller Figenschou. – Hvorfor Vipers og ikke Start? – Det er noe med kulturen, reisen og visjonen til Vipers som samsvarer veldig bra med Widerøe. Laget har utrolig stor tillit lokalt, de har hatt en fantastisk utvikling, samtidig som vi deler mange av verdiene deres, svarer markedssje­fen.

 ?? FOTO: DRANGSHOLT, ÅGE HARALD ?? Her tar Vipers et såkalt «insta-bilde» dagen før europacupk­ampen mot Brest i mars i år. Fremover kan det bli mange slike bilder når de skal promotere sin nye sponsor.
FOTO: DRANGSHOLT, ÅGE HARALD Her tar Vipers et såkalt «insta-bilde» dagen før europacupk­ampen mot Brest i mars i år. Fremover kan det bli mange slike bilder når de skal promotere sin nye sponsor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway