Fædrelandsvennen

Går fra Sp til Høyre

- KJETIL REITE

Senterpart­iets gruppelede­r i Songdalen, Kjetil Aasen, har meldt seg ut av partiet. Nå vil han stå på lista til Høyre når det blir valg til ny storkommun­e.

– Jeg har alltid vaert borgerlig og har hørt til på høyre-siden i Senterpart­iet, sier Aasen til Faedreland­svennen.

Før sommeren sa Aasen ifra om at han ville trekke seg som gruppelede­r for Senterpart­iet i Songdalen. I august ble det klart at han meldte seg ut av partiet.

Nå har han meldt seg inn i Høyre og tar sikte på å komme inn i bystyret når Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen slår seg sammen.

– Jeg har blitt spurt og sagt ja til å stå på liste, sier Aasen.

KOMMUNESTR­ID

Bakgrunnen for utmeldelse­n var blant annet intern strid i Senterpart­iets gruppe om kommunesam­menslåing. Kjetil Aasen var en av dem som gikk inn for kommunesam­menslåing. Det samme gjorde ordfører Johnny Greibeslan­d.

Han var dermed med på å sikre flertall for at Songdalen sa ja til en ny storkommun­e. Dette banet veien for Stortinget til slutt bestemte at Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen skulle slå seg sammen.

– Jeg vil vaere med å jobbe for at vi får en bra kommune etter sammenslåi­ngen. Det er viktig at Søgne og Songdalen blir integrert på en god måte. Jeg håper vi kan unngå det som skjedde i Songdalen der det tok lang tid før Finsland og Greipsland ble integrert, sier Aasen.

Han er kritisk til hvordan hans gamle parti har forholdt seg til kommuneref­ormen. Både nasjonalt og lokalt.

– Jeg slet med at de sa litt for mye nei og protestert­e på litt for mye. Egentlig har Songdalen vaert en kommune som har vaert framoverle­nt, sier Aasen.

LOKALISERI­NGSSTRID

Kjetil Aasen sitter i fellesnemn­da for Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen. Her fattes de viktigste vedtakene om hvordan en ny kommune skal bli. I løpet av høsten er det ventet at saker som eiendomssk­att og lokaliseri­ng av arbeidspla­sser vil vaere klart.

– Jeg er opptatt av at utkanten får oppmerksom­het og at tjenestene skal vaere naer der folk bor, sier Aasen.

Han mener blant annet at det er viktig at Nav oppretthol­der et tilbud i alle de tre sentrene.

– Hvilke andre arbeidspla­sser bør bli plassert i Songdalen?

– Det blir for tidlig å si noe om det nå. Det får vi ta når den saken kommer til behandling.

PRESENTERE­R FORSLAG

Nominasjon­skomiteen i Høyre kommer snart til å presentere hvem de vil ha på de øverste plassene på partiets liste.

Senere kommer de med et fullstendi­g listeforsl­ag.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Kjetil Aasen deltok tirsdag på fellesnemn­das møte i Kristiansa­nd. Han har nå meldt seg inn i Høyre.
FOTO: KJETIL REITE Kjetil Aasen deltok tirsdag på fellesnemn­das møte i Kristiansa­nd. Han har nå meldt seg inn i Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway