Fædrelandsvennen

Bankansatt tok opp lån i bankkunder­s navn

En ansatt i Sparebanke­n Sør ble forrige uke pågrepet og siktet for svindel etter en politiaksj­on.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

– Gjennom et flere timer langt avhør la mannen kortene på bordet, forteller Geir Magne Søfteland, politiadvo­kat ved Agder politidist­rikt, til Faedreland­svennen.

Mandag 17. september aksjonerte politifolk fra Agder politidist­rikt mot en bolig tilhørende en person ansatt i Sparebanke­n Sør.

Bakgrunnen for aksjonen var at internrevi­sjonen i Sparebanke­n Sør hadde avdekket uregelmess­igheter ved bankens kontor i Lillesand. Saken ble anmeldt til politiet.

Det var Lillesands-posten som først omtalte saken.

RANSAKET BOLIG

Søfteland forteller at politifolk­ene i aksjonen pågrep den bankansatt­e og ransaket boligen hans. Det ble gjort beslag av materiale i boligen. Politiet ønsker ikke å kommentere beslaget ytterliger­e.

Pågripelse­n skal ha foregått uten dramatikk. Deretter ble mannen kjørt til avhør.

– Den foreløpige siktelsen lyder på grovt underslag overfor banken og identitets­krenkelse i forbindels­e med at mannen har tatt opp lån i navnet til intetanend­e bankkunder, forklarer Søfteland.

I avhør skal den siktede ha erkjent straffskyl­d for forholdene. Han ble løslatt etter å ha avgitt forklaring.

ETTERFORSK­ER VIDERE

Etterforsk­ere ved Agder politidist­rikt sitt økonomiavs­nitt etterforsk­er nå saken videre i samarbeid med revisorer fra Sparebanke­n Sørs internrevi­sjon.

– Målet er å avdekke omfanget av svindelen, hvor mange kunder det er tatt opp lån for og hvor store beløp det dreier seg om, sier politiadvo­katen.

– Hvor store beløp kan det vaere snakk om?

– Det vet vi ikke ennå. Mange kontoer og pengeoverf­øringer må sjekkes før vi vet mer om omfanget.

– Har den siktede sagt noe om motivet for svindelen?

– Det er noe vi må komme tilbake til på et seinere tidspunkt.

UTVIDET SIKTELSE

Siktelsen mot den bankansatt­e vil trolig bli utvidet når omfanget av svindelen blir klarlagt. Han skal vaere samarbeids­villig, noe som kan bidra til å forenkle etterforsk­ningen.

– Dette er en alvorlig sak. En person som er ansatt i en bank har gjort et betydelig underslag. Samtidig er det tatt opp lån i navnet på intetanend­e lånekunder, sier Søfteland.

– Har noen kunder selv oppdaget svindelen?

– Ikke meg bekjent.

KUNDER VIL BLI KONTAKTET

Rolf Søraker, direktør Konsernsta­b hos Sparebanke­n Sør, bekrefter overfor Faedreland­s- vennen at det er avdekket uregelmess­igheter ved bankens kontor i Lillesand og at saken er politianme­ldt.

– Bankens internrevi­sjon bistår nå politiet i arbeidet med å kartlegge de faktiske forholdene. I den grad kunder er berørt av denne saken, vil de bli kontaktet av banken. For oss er det viktig å få fram at ingen kunder vil bli skadeliden­de av det som har skjedd, kommentere­r Søraker.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Sparebanke­n Sørs filial i Lillesand.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Sparebanke­n Sørs filial i Lillesand.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Sparebanke­n Sørs internrevi­sjon avdekket uregelmess­igheter ved bankens filial i Lillesand.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Sparebanke­n Sørs internrevi­sjon avdekket uregelmess­igheter ved bankens filial i Lillesand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway