Fædrelandsvennen

Ny fransk «premium-elbil»

- TEKST: TOR MJAALAND

En overrasken­de elbilnyhet fra franskmenn­ene: Fra 2. oktober kan du bestille elbilutgav­en av nye DS 3 Crossback. Til Norge skal bilen leveres høsten 2019.

DS 3 Crossback kommer med bensin- og dieselmoto­rer, men aller viktigst i Norge, også som i fullelektr­isk versjon. Med 50 kwh batterikap­asitet og ladetid på en halv time til 80 prosent og realistisk rekkevidde (WLTP) på 300 kilometer, bør denne vaere svaert interessan­t for det norske markedet. Prisen er antydet til rundt 300.000 kroner, det burde ikke skremme noen.

For de som lurer på hvem DS er, så er det «luksusmerk­et» til Citroen som igjen er en del av PSA Gruppen der også Peugeot og Opel/vauxhall inngår. Sistnevnte kjøpt fra General Motors i fjor, og etter kjøpet har nok gløden for å holde oppe produksjon­en av elektriske Opel Ampera-e har vaert synkende.

Men nå kommer altså Psa-eide DS med sin egen elbil. I samme segmentet som Ampera-e, omtrent samme rekkevidde, men litt mindre bil. Men 350 liter bagasjerom, som DS lover, er slett ikke dårlig.

KOMMER FLERE

El-utgaven har fått navnet DS 3 Crossback E-tense. Den får selvkjørin­g på det som betegnes som nivå 2.

«Sammen med et eksklusivt stereoanle­gg, gir dette en total premiumføl­else», hevder DS i en pressemeld­ing. Der uttaler også merkesjef Thomas Christense­n i DS Norge at de er veldig glade for å kunne lansere en helt ny elektrisk bil i det norske markedet. Han mener bilen er som skapt for Norge og bare er starten på en omfattende elektrifis­ering av DS. Den elektriske motoren er på 136 Hk og batteriet er plassert under gulvet.

Her er noen fakta som DS 3 Crossback E-tense: - Elektrisk motor på 136 hestekreft­er. - 50kwt batteri plassert i gulvet. - Regenereri­ng av strøm ved bremsing. - Kompatibel med ladestasjo­ner opp til 100 kw. - Rekkevidde på over 300 km etter WLTP. (NEDC 450 km). - Opptil 20% regenereri­ng ved bykjøring. - 260 newtometer dreiemomen­t. 0 til 50 km/t på 3,3 sekunder og 0 til 100 km/t på 8,7 sekunder.

 ?? FOTO: DS ?? Tøft design og bra rekkevidde, er stikkord for den nye elbilen fra DS, DS 3 Crossback E-tense.
FOTO: DS Tøft design og bra rekkevidde, er stikkord for den nye elbilen fra DS, DS 3 Crossback E-tense.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway