Fædrelandsvennen

– Det nytter å ta opp kampen

Ekteparet Homme på Mosby kan juble over å ha vunnet over forsikring­sselskapet Protector nok en gang.

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

– Ja, nå er det endelig over, sier en lettet Morten Homme til Faedreland­svennen.

– Jeg håper at det går opp noen lys når folk leser om dette. Det nytter å ta kampen.

I den ferske dommen fra Agder lagmannsre­tt forkastes anken fra forsikring­sselskapet Protector, og dommen fra tingretten blir stående.

Striden har stått om to bad i deres nykjøpte hus på Mosby, og om hvem som skulle ta regningen da det viste seg at baderomsve­ggene i kjelleren skjulte fukt og sopp: Huskjøpern­e eller selgers forsikring­sselskap.

– Vi vinner fullt ut, og er fornøyd med det. Det er en riktig dom – igjen, sier ekteparets advokat Øystein Vikstøl til Faedre- landsvenne­n.

Protector Forsikring ble i tingretten dømt til å betale 170.000 kroner i prisavslag, pluss en samlet utgift til takstmann og saksomkost­ninger på i overkant av 142.000 kroner. Det blir altså stående.

Protector dømmes også til å betale drøyt 100.000 kroner i saksomkost­ninger etter runden i lagmannsre­tten.

– IKKE FORNØYD

Protector Forsikring har ennå ikke gjennomgåt­t dommen, men selskapets advokat Tommy Ravndal skriver i en kommentar til Faedreland­svennen at han registrere­r at resultatet ble det samme som i tingretten, og at selskapet ikke er fornøyd med det.

– Jeg kan kort kommentere at det blir noe anstrengt å konkludere at det er gitt en uriktig opplysning i denne saken. Noe mindretall­et også synes å vaere enig i, selv om resultatet likevel ikke endres, skriver han.

Protector Forsikring vedgår at denne avgjørelse­n nå sannsynlig er endelig.

– Hvorvidt det er grunnlag for anke, er det ikke tatt stilling til. Men antakelig må dommen tas til etterretni­ng, skriver Ravndal.

I tingretten konkludert­e retten med at fuktskaden­e hadde sammenheng med at det var montert plater på veggen som gir dobbel fuktsperre, og at det var ufagmessig utført. Det ble vektlagt at selger ikke kunne redegjøre for hvem som hadde gjort jobben, og derfor at kjøper har fått uriktig informasjo­n.

Ekteparet vant fram med sine krav, men forsikring­sselskapet anket.

I lagmannsre­tten argumenter­te Protector for at selger ikke beviselig hadde gitt uriktige opplysning­er, ettersom det ble oppgitt at husets to bad var moderniser­t av «ukjent faglaert» i 2007, og at dette ikke trengte å bety at de var fagmessig utført.

Den nye dommen gjentar at moderniser­ingen av badene ikke er fagmessig utført, og to av de tre dommerne mente at selger her hadde gitt uriktige opplysning­er.

De mente utførelsen var så amatørmess­ig at de ikke kunne tro på at en faglaert sto bak. At opplysning­er om hvem som hadde gjort jobben heller ikke kunne bringes på banen, var også påfallende, mente de.

Den tredje dommeren mente at det ikke var bevist at opplysning­ene som selger hadde gitt ikke var riktige, men at det var klare mangler i boligen som etter loven skal gi prisavslag.

– VIKTIG å TA KAMPEN

Morten Homme sier at han har vaert opptatt av at rettsprose­ssen ble belyst.

– Det har vaert viktig for oss å vise at det går an å ta opp kampen. Vi har holdt på i over to år, og selv om vi har vaert helt sikre på at vi har rett, så har det vaert frustreren­de å måtte ta disse sakene i retten.

 ?? ARKIVFOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Badet ble moderniser­t i 2007 og framsto som i god stand, men bak veggene skjulte det seg fukt og sopp. Nå kan ekteparet Homme endelig gå i gang med å renovere.
ARKIVFOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Badet ble moderniser­t i 2007 og framsto som i god stand, men bak veggene skjulte det seg fukt og sopp. Nå kan ekteparet Homme endelig gå i gang med å renovere.
 ?? ARKIVFOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N ?? Morten og Miriam Homme får prisavslag på huskjøpet og de får dekket alle saksomkost­ninger etter rundene i retten.
ARKIVFOTO: GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N Morten og Miriam Homme får prisavslag på huskjøpet og de får dekket alle saksomkost­ninger etter rundene i retten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway