Fædrelandsvennen

Frp advarer mot kunstsilo i brev til Siv Jensen

Mens Venstre og Høyre presser på for kunstsilo, har Frp sendt brev til finansmini­steren og advart. 8. oktober kommer svaret i regjeringe­ns statsbudsj­ett.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

Eikeland, fylkeslede­r i Agder Frp.

I slutten av august sendte partifelle Steinar Bergstøl Andersen et brev til finansmini­ster Siv Jensen i forbindels­e med at regjeringe­n nå forbereder forslaget til statsbudsj­ett.

Her står det blant annet:

«Det er mange prosjekt innen kunst og kultur i Norge, som har søkt om midler. Jeg vil be finansmini­steren om å ikke prioritere Kunstsiloe­n i Statsbudsj­ettet for 2019. Derimot vil jeg be Finansmini­steren sørge for at budsjettet for Sørlandets Kunstmuseu­m kvalitetsi­kres grundig, før man i det hele tatt vurderer å bevilge statlige driftsmidl­er og prosjektko­stander.»

Videre skriver han at prosjektet kan bli enormt kostnadskr­evende og at og at det er mange usikkerhet­sfaktorer rundt det.

– Hvis de gjennomfør­er en kvalitetss­ikring av tallene, så vil det spenne beina under hele prosjektet. Det er jeg overbevist om, sier Bergstøl Andersen.

KJEMPER FOR

Statlige midler til Kunstsiloe­n er noe av det politikern­e i Agder er mest spent på når forslaget til statsbudsj­ett legges fram. De store veiprosjek­tene er finansiert gjennom bompenger og årlige overføring­er til Nye veier. Fengslene er allerede vedtatt.

Mens regjerings­partiet Frp kjemper mot kunstsilo, står de to andre regjerings­partiene på motsatt side.

– Vi har ikke sagt at dette må løses på den og den måten. Men vi er opptatt av at staten bidrar på en konstrukti­v måte slik at vi får den på plass. Dette er et spleiselag, og da er det viktig at staten gir et tydelig signal om hvilken rolle de ønsker seg, sier Petter Toldnaes, fylkeslede­r i Venstre.

– Hva synes du om at Frp kjemper så hardt mot?

– Det er ikke så overrasken­de. Hvis de vil ha en kritisk gjennomgan­g, er det bare med på å styrke prosjektet. Det er klart at alle sider ved dette må bli belyst.

LANG Kø

Forslaget til statsbudsj­ett blir presentert 8. oktober.

Petter Toldnaes er klar over at det blir planlagt mange kulturbygg i Norge og at køen er lang. Akkurat der er han enig med Frp.

– Vi er forskjelli­ge partier og vektlegger ting ulikt. Men samarbeid er å gi og ta og jeg opplever at vi kommer fram til gode løsninger. For eksempel i nasjonal transportp­lan der noen ville ha tidenes satsing på vei og andre på tog.

 ?? UTDRAG FRA FRPS BREV TIL FINANSMINI­STER SIV JENSEN ??
UTDRAG FRA FRPS BREV TIL FINANSMINI­STER SIV JENSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway