Fædrelandsvennen

Marerittre­kning for Start

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen sier han prater oftere med Kjetil Rekdal enn han gjorde med Mark Dempsey, og mener det er én stor forskjell på de to trenerne.

-

Start møter Rosenborg på Lerkendal i cupens semifinale. Dermed får Kjetil Rekdal og hans menn en blytung vei til det som eventuelt kan bli første finale noensinne.

– De siste årene i Start har vaert vanskelig, med en klubb som har vaert gjennom mye. Det å klare å snu dette til at man skal bli en vinnerklub­b er ikke gjort over natta. Men vi begynner å se noen positive tegn til at en slik kultur er i ferd med å forplante seg.

Det sier Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start, til Faedreland­svennen.

Det har gått snart fire måneder siden han presentert­e Kjetil Rekdal som ny Start-trener. Etter en marerittst­art på sesongen fikk Mark Dempsey fyken, og Rekdal ble hentet inn for å få skuta på rett kjøl.

– HAR INNFRIDD

Under Rekdals aera så langt er Start landets sjette beste lag, og ting har snudd. Samtidig står man fortsatt med beina godt plantet i nedrykksst­riden.

– De forventnin­gene vi hadde til Kjetil har han innfridd, sier Karlsen.

Etter noen måneders samarbeid forteller både Karlsen og Rekdal om et godt samtalekli­ma mellom dem. Karlsen understrek­er at han hadde et godt forhold til Mark Dempsey også, men at det er noen forskjelle­r til samarbeide­t med Rekdal.

– Jeg har mer kommunikas­jon med Kjetil enn det jeg hadde med Mark. Vi er i konstant dialog, og utveksler info hver kveld. Samtidig gjør det at Kjetil har full kontroll her, at jeg kan gjøre andre ting og represente­re klubben i andre sammenheng­er, sier Karlsen.

Han var tidlig ute etter Rekdals ansettelse og erkjente at man kanskje hadde undervurde­rt enkelte aspekter med norsk fotball. Han sier også at Mark Dempsey hadde vanskelige arbeidsfor­hold med mye nytt og en organisasj­on som ikke helt var satt.

– STØRSTE FORSKJELLE­N

– Jeg hadde et godt forhold til Mark. Det at han var litt urutinert som trener gjorde nok at han var mer fokusert på å bevise noe, og at han hadde en vei som var hans vei og at det skulle gjøres på den måten. Det må man respektere, for vi ansatte ham som trener etter at han hadde solgt inn den ideen. Da skulle han få anledning til å prøve den ut, sier Karlsen.

– Kjetil er mer pragmatisk, og mye mer erfaren. Han har veldig fokus på resultater, og sånn må det vaere akkurat nå. Kjetil er også mer klar på hva slags spillerkjø­p han ønsker. Hva slags mentalitet og fysisk profil spilleren skal ha. Han er mer klar på at det er rollespill­ere han vil ha. Der ligger den største forskjelle­n mellom de to, sier Karlsen.

Faedreland­svennen har helt siden Dempsey måtte gå fra Start forsøkt å få engelskman­nen i tale. Han har ikke ønsket å snakke om tiden i Start overfor Faedreland­svennen.

Kjetil Rekdal mener støtten fra klubben har vaert enorm de første månedene i ny jobb.

– BEFRIENDE

– Vi snakker mye sammen, kommer med våre innspill og bestemmer oss for hvilken retning vi skal gå. Det er sånn det skal vaere. Vi trenger ikke å spise middag sammen hver dag, men har vi ting å ta opp så gjør vi det. Du kommer ikke framover hvis ikke alle drar i samme retning, sier Rekdal.

– Jeg opplever Kjetil som veldig mottakelig for ideer. Det er veldig befriende at han klarer å skille person og sak. Vi kan vaere uenig, men så legger vi det bak oss og går videre. Det er veldig befriende, sier Karlsen.

Selv om ting ser lysere ut enn på lenge for Start, har verken Karlsen eller Rekdal slått seg til ro. De er fullstendi­g klar over klubbens utfordring­er utover høsten, og allerede lørdag venter en knalltøff bortekamp mot Vålerenga.

– Hvis vi ikke skulle lykkes denne sesongen, så er det rekka med fryktetlig­e resultatet på vårsesonge­n vi kommer til å betale dyrt for. Jeg vil ta det på min kappe at vi sannsynlig­vis undervurde­rte hvor lang tid det ville ta å sette et lag. Men det måtte gjøres, sier Karlsen.

USIKKERHET RUNDT SPILLERE

Han er hellig overbevist om at hvis Start skulle overleve, så vil man få en helt annen sesong enn det man har opplevd denne sesongen. Samtidig er det ingen tvil om at et nedrykk vil følge med konsekvens­er. Den største vil trolig vaere kampen om å beholde nøkkelspil­lere.

Eksempelvi­s står Herolind Shala og Jonas Deumeland uten kontrakt etter sesongen.

– Det er et dilemma. Vi har et par spillere hvis framtid er uavklart, men heldigvis er det superproff­e typer som ønsker å gjøre det så godt som mulig ute på banen. Noen vil det nok bli veldig vanskelig å beholde om det ikke skulle gå, men vi skal gjøre et forsøk, sier Karlsen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kjetil Rekdal og Tor-kristian Karlsen tilbake til da førstnevnt­e ble presentert som Start-trener.
FOTO: NTB SCANPIX Kjetil Rekdal og Tor-kristian Karlsen tilbake til da førstnevnt­e ble presentert som Start-trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway