Fædrelandsvennen

To menn kritisk skadet etter båtvelt

- CHRISTINA ØSTTVEIT JARLE R. MARTINSEN VEGARD NEKSTAD

Fredag formiddag ble det satt i gang en stor redningsak­sjon etter at en båt kantret utenfor Lyngdal. Tre personer ble reddet opp fra vannet.

Hovedredni­ngssentral­en Sør opplyste at to personer har fått livreddend­e førstehjel­p. Den tredje personen var ved bevissthet.

– Alle tre er fraktet til sykehus med Sea-king helikopter­et. Det er snakk om sykehuset i Stavanger og Bergen, sier Andreas Bull, redningsle­der ved HRS, til Faedreland­svennen.

Tilstanden er kritisk for to av personene, ifølge Bull. Ved 14.30-tiden opplyste Helse Bergen at tilstanden for to pasienter fortsatt var kritisk. Den ene personen er en mann i 40–50-årene, mens den andre mannen er i 50–60-årene.

Den tredje personen, en mann født i 1996, er ifølge Stavanger universite­tssykehus lettere skadet og tilstanden er stabil.

TRE TURISTER

Redningsle­deren opplyser at det er snakk om tre tysktalend­e turister som hadde leid en båt ved et feriesente­r.

– Vi ble varslet av utleiested­et om hendelsen, sier han.

Faedreland­svennen har fått bekreftet at båten ble leid ved Hausvik Maritime Feriesente­r, ikke langt fra Korshavn. Eieren ønsker ikke å kommentere hendelsen.

PLUKKET OPP AV SEA KING

110-sentralen meldte om hendelsen klokka 09.45 fredag morgen.

Hovedredni­ngssentral­en Sør opplyste at en båt med tre personer hadde kantret utenfor Korshavn i Lyngdal. Alle personene havnet i sjøen.

Sea King, redningssk­øyta og andre båter ble satt inn i søket. Brannvesen­et bisto også.

Klokka 10.14 melder HRS at alle er hentet opp av Sea Kingheliko­pteret.

– Da helikopter­et kom fram ble de funnet ganske raskt. Alle lå i sjøen etter at båten hadde veltet. Det var noe vind og bølger i området, sier Bull.

Det er usikkert hvor lenge personene lå i vannet, men Bull anslår at båten kantret mellom klokka 08.15 og 08.30.

BÅTEN ER FUNNET

Skipper om bord på redningssk­øyta Kaptein Skaugen, Thor Hugo Johansen, sier til Faedreland­svennen at de har søkt etter båten.

– Den har muligens sunket. Vi blir her til vi får beskjed om hva vi skal gjøre videre. Vaeret er sånn tålig greit. Det har vaert en del dønninger på grunn av vinden, sa Johansen klokka 10.30.

Johansen opplyser senere at båten skal ha fått motorstopp, gått på grunn og deretter veltet.

En drøy time senere opplyser HRS Sør at båten er funnet, ikke langt fra der personene ble hentet opp fra vannet.

– Den ligger vanskelig til, så nå er det opp til eier å berge den, sier redningsle­deren til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? De tre tysktalend­e turistene var ute i en slik båt (gul, foran) da de kantret utenfor Korshavn i Lyngdal fredag morgen. Alle tre er sendt til sykehus. Bildet er tatt ved Hausvik Maritime Feriesente­r der turistene har bodd.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN De tre tysktalend­e turistene var ute i en slik båt (gul, foran) da de kantret utenfor Korshavn i Lyngdal fredag morgen. Alle tre er sendt til sykehus. Bildet er tatt ved Hausvik Maritime Feriesente­r der turistene har bodd.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Politiet i Lyngdal etterforsk­er saken. Fredag ettermidda­g var de på Hausvik Maritime Feriesente­r der turistene hadde leid båten.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Politiet i Lyngdal etterforsk­er saken. Fredag ettermidda­g var de på Hausvik Maritime Feriesente­r der turistene hadde leid båten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway