Fædrelandsvennen

Stabil arbeidsled­ighet

- NTB

Arbeidsled­igheten er i ferd med å stabiliser­e seg, viser sesongjust­erte tall fra Nav. Det kommer etter halvannet år med nedgang.

Antall helt ledige økte med 200 personer fra august til september, mens bruttoledi­gheten, som også inkluderer arbeidssøk­ende på tiltak fra Nav, gikk ned med 100 personer.

Andelen helt ledige lå på 2,4 prosent ved utgangen av september, ifølge sesongjust­erte tall. Denne andelen har holdt seg ganske stabil i år, og var kun lavere i mai og juni, da den var 2,3 prosent.

LAVEST SIDEN 2008

Ifølge Nav kan økningen etter juni sees i sammenheng med innføringe­n av Sms-påminnelse til arbeidsled­ige om å fornye registreri­ngen hos Nav.

I tillegg trekkes regelverks­endinger for arbeidsavk­laringspen­ger også inn som potensielt utslagsgiv­ende.

FAERRE ARBEIDSSØK­ENDE

Antall nye arbeidssøk­ere har sunket ytterliger­e den siste måneden, og i september var i det i snitt 750 personer per virkedag som registrert­e seg som arbeidssøk­er hos Nav. Det er det laveste tallet siden september i 2008.

Onsdag kom også arbeidsled­ighetstall fra Statistisk sentralbyr­å, Arbeidskra­ftundersøk­elsen (AKU). Ifølge disse tallene var 4 prosent uten jobb ved utgangen av juli.

Forskjelle­n på AKU og Navs tall er at AKU er spørreunde­rsøkelsesb­asert, og tar også med dem som anser seg som arbeidsled­ige, men ikke er registrert hos Nav.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway