Fædrelandsvennen

Kjempeoppt­ur for Partiet De Kristne: – Flere har fått nok av KRF

- NTB

Partiet De Kristne (PDK) har fått 135 nye medlemmer siden august og mener bråket i KRF er årsaken.

Partiet De Kristne (PDK) har fått 135 nye medlemmer siden august og mener bråket i KRF er årsaken.

I august og september fikk partiet henholdsvi­s 78 og 57 nye medlemmer, en markant økning fra tidligere. Fra juli til august ble medlemsvek­sten firedoblet, og bare den siste uken har 14 nye meldt seg inn i Partiet De Kristne (PDK).

– Det er flere som sier at de har fått nok av KRF. De føler at de forlater kristne verdier og den borgerlige blokken. Der er vi mye tydeligere enn de har vaert i det siste, sier Beatrice Katla, kontormeda­rbeider i PDK til NTB.

Det er andre gang siden august at de opplever en medlemsboo­m. Saerlig én gruppe søker seg nå over til PDK, som ble stiftet i 2011.

– Det er kristenkon­servative som ikke liker retningen KRF går i. De kommer over til oss, sier Katla.

TO SAKER

NTB har spurt etter oppdaterte medlemstal­l for Kristelig Folkeparti, men de er foreløpig ikke klare.

Så sent som i august meldte 168 personer seg ut av KRF av politis- ke grunner, ifølge Aftenposte­n. Det skjedde etter at familiepol­itisk talsmann Geir Jørgen Bekkevold viet et homofilt ektepar.

Like etter det, i august i år, meldte Bergens varaordfør­er Marita Moltu seg inn i Partiet De Kristne, noe som ifølge Katla bidro til sterk medlemsvek­st på sensommere­n.

PLEIER å VAERE ROLIG

Katla mener medlemsvek­sten de siste dagene kommer etter at Hareide fredag anbefalte at Kristelig Folkeparti bør søke regjerings­makt sammen med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet.

Hun kan ikke huske at partiet noen gang har hatt en slik vekst, og mener det har vaert «heftig pågang» den siste uken.

– Det pleier å vaere mye i valgkampen, men på høsten pleier det å vaere rolig når det ikke er valg. Dette kommer kun av at KRF har vaert mye i mediene, og hva de står for, sier Katla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway