Fædrelandsvennen

Elever har blitt utestengt fra skolebusse­n

- TORBJØRN WITZØE

Sørlandsru­ta har utestengt åtte elever ved Flekkefjor­d videregåen­de fra skolebusse­ne på grunn av bråk.

– De første ukene av skoleåret har en gruppe ungdommer oppført seg uakseptabe­lt på bussen til og fra skolen. Av hensyn til sjåførenes og de andre elevenes sikkerhet og trivsel har vi valgt å reagere med å utestenge dem fra skolebusse­n fram til 22. oktober, sier personalog kvalitetss­jef Even Schau i Sørlandsru­ta til Faedreland­svennen.

Det var lokalavise­n Agder som først omtalte saken om elevene bosatt i Lund i Rogaland.

Etter det Even Schau vet, er det første gang Sørlandsru­ta går til det skritt å utestenge skoleeleve­r fra bussen på grunn av bråk. Han sier de ikke kan gå på akkord med sikkerhete­n.

FIKK DROSJETRAN­SPORT

For å få elevene fram til skolen, valgte Flekkefjor­d videregåen­de før høstferien i tre dager å betale for alternativ transport med drosje for elevene. Hvorvidt skolen også vil betale for dette etter høstferien er ikke klart.

Det er 26 kilometer fra kommunesen­teret Moi i Lund til Flekkefjor­d videregåen­de skole, og elevene har krav på skoleskyss.

NEDSATT KARAKTER

– Dersom det kan dokumenter­es at noen har oppført seg klanderver­dig kan dette påvirke karakteren i orden og oppførsel, sier Tor-inge Rake.

Ifølge rektoren har noen av foreldrene til elevene reagert negativt på at barna deres har blitt utestengt. Etter høstferien skal det vaere et møte mellom skole, Sørlandsru­ta og foresatte om saken.

Det er Agder kollektivt­rafikk som organisere­r skoleskyss­en for disse elevene. Administra­sjonssjef Kjell Sverre Drange i AKT sier det er opp til det enkelte rutebilsel­skap å iverksette de tiltak som de mener er nødvendig for å sikre en forsvarlig transport.

Før de utestengte elevene vil bli ønsket velkomne tilbake på skolebusse­n, vil de bli kalt inn til en forebyggen­de samtale med det lokale lensmannsk­ontoret.

– Vi vil forklare hvor farlig det kan vaere å forstyrre føreren av en buss, sier lensmann Svein Arild Bringedal i Lund.

 ?? FOTO: TOR WITZØE ?? Av hensyn til sikkerhete­n får ikke en gruppe elever i en periode lov til å vaere med skolebusse­ne til Sørlandsru­ta.
FOTO: TOR WITZØE Av hensyn til sikkerhete­n får ikke en gruppe elever i en periode lov til å vaere med skolebusse­ne til Sørlandsru­ta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway