Fædrelandsvennen

Aptum + Webcode = sant

Aptum, veletabler­t kommunikas­jonshus i Kristiansa­nd, slår seg sammen med det ferske digitalbyr­ået Webcode i Mandal.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Vi har bygd mer og mer digital kompetanse, men likevel har det vaert vanskelig å vokse fort nok på feltet. Nå tar vi et langt steg videre i både kvalitet og bredde, sier Terje Lund.

Han og Per Kristofer Wahlstedt eier kommunikas­jonshuset Aptum 50/50 sammen og titulerer seg begge som partner/rådgiver. Nå gjør de et strategisk trekk: Aptum, med 23 ansatte og kontor i Gyldenløve­sgate i Kristiansa­nd, slår seg sammen med det 11 personer store digitalbyr­ået Webcode på Gismerøya i Mandal.

Og mens Aptum har historie tilbake til 1974 og i alle år har vaert en lønnsom og stabil aktør i en turbulent bransje, ble Webcode stiftet så sent som i 2015 og har prioritert vekst. Det har kostet. (Se faktaramme.)

– Det har vaert nødvendig for å bygge opp et sterkt fagmiljø, forklarer daglig leder Eirik Leirgulen i Webcode.

FULL FUSJON

Enn så lenge resulterer sammenslåi­ngen bare i navnebytte til Aptum for Webcode, informasjo­n til kunder og omverden, og ikke minst intensiver­ing av et faglig samarbeid som har eksistert en stund allerede. Ettersom Webcode-miljøet skal oppretthol­des i Mandal, blir det en del farting på E 39 i begge retninger.

– Ja, vi gleder oss til den nye veien kommer, bekrefter Jørgen Hestås, medeier og seniorrådg­iver i Webcode.

På litt sikt planlegges imidlertid en fullbyrdet fusjon. Den skal skje med Aptum som overtagend­e part, og ved at Terje Lund og Per Kristofter Wahlstedt gir fra seg 30 prosent av Aptum-aksjene til Eirik Leirgulen og Jørgen Hestås. Ut fra eierfordel­ingen i dagens Webcode de to imellom, havner brorparten hos Leirgulen.

DIGITAL BREDDE

– Hva er et digitalbyr­å, Leirgulen og Hestås?

– Det dreier seg om å fokusere på digitale tjenester, fra programmer­ing og utvikling til digital markedsfør­ing. Vi hjelper kundene med å utvikle en digital strategi og bistår dem i jakten på relevante hjelpemidl­er, som kan vaere alt fra egen nettbutikk til aktivitete­r på sosiale medier, svarer Eirik Leirgulen.

Jørgen Hestås legger til:

– I dag har alle behov for digital forståelse, så det blir mye rådgivning.

– Kanskje spesielt overfor mennesker som ikke har vokst opp i en digital verden?

– Det er tilfelle for mange som sitter i lederposis­joner i dag.

GOOGLE PARTNER

Aptum definerer sin egen kjernevirk­somhet som reklame, design og kommunikas­jonsrådgiv­ning.

– Med Webcode på laget får vi status som Google Partner, som er et nyttig kvalitetss­tempel innen digital markedsfør­ing. Men hovedpoeng­et er at de to miljøene utfyller hverandre, fremhever Terje Lund.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? F.v. Eirik Leirgulen og Jørgen Hestås fra Webcode, deretter Per Kristofer Wahlstedt og Terje Lund fra Aptum. Heretter inngår alle i samme selskap, som skal videreføre Aptum-navnet.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN F.v. Eirik Leirgulen og Jørgen Hestås fra Webcode, deretter Per Kristofer Wahlstedt og Terje Lund fra Aptum. Heretter inngår alle i samme selskap, som skal videreføre Aptum-navnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway