Fædrelandsvennen

Målsnik tent av vraking

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no -

Mathias Bringaker har funnet målformen i det siste, og det ligger det hardt arbeid bak.

Arbeidet bar frukter da Mathias Bringaker (21) kom inn mot Lillestrøm. Spissen scoret ett mål, men var naere å doble antallet. Kampen etter kom han inn og snudde 1–0 til 1–2 mot Bodø/ Glimt med ett mål, og én målgivende pasning. På Intility Arena mot Vålerenga i helga valgte Rekdal nok en gang å sette inn siddisen fra benkenb, og nok en gang var Bringaker der og skapte spenning med sin redusering. Tre mål på 60 spilte minutter. Det lar seg høre.

God statistikk

– Det er en god statistikk, det er jo det, smiler Bringaker da han får presentert tallene, men det er nok ikke første gang han hører de.

– Jeg har jo seks målpoeng på 328 minutter. Det er ikke så galt, fortsetter formspille­ren. Målpoeng hvert 54. minutt, og scoring med 82 minutters mellomrom i snitt. Nå banker Bringaker på døra til startplass.

– Naturligvi­s blir han vurdert, men det har med kampbilder og taktikk å gjøre. Bringaker er en målsnik, og han blir mer aktuell de kampene vi tror vi kommer til å dominere banespille­t, mens Akinyemi er mer en bakromsspi­ss, forklarer Rekdal.

spiller med én spiss

Bringaker selv er klar på at det er lagets prestasjon som alltid er viktigst, og så tror han at prislappen til Akinyemi kan ha noe å si når det kommer til hvem som starter.

– Alle vil starte kamper, det er jo det som er artigst. Her er det hard kamp om plassene, så da er min oppgave å utnytte sjansene jeg får. I tillegg er jeg kanskje i en litt vanskelig situasjon. Vi spiller med én spiss, og Akinyemi er verdt ganske mye i norsk sammenheng, da er det kanskje naturlig at han skal spille, funderer 21-åringen.

– det var et slag i trynet

I august møtte Start Strømsgods­et på Marienlyst. Bringaker startet sin eneste kamp i seriesamme­nheng i hjemmemøte­t med drammenser­ne, men denne gangen var han vraket. Det gjorde noe med den tidligere Vikingspil­leren.

– Det var et slag i trynet, helt klart. Men når jeg ser tilbake nå, så er det så mange gode spillere at det er vanskelig bare å komme

fakta

Bringaker sin eneste start. Er nest sist på ballen da Start går i ledelsen etter atten minutter. Spissen spiller 59 minutter.

Bringaker kommer inn etter 59 minutter. 16 minutter senere har han levert en målgivende til Elliot Käck, før han selv scorer seks minutter før slutt.

Bringaker kommer inn etter 77 minutter. Siddisen bringer liv i kampen igjen med sin redusering to minutter før full tid. med i troppen, sier Bringaker før han forteller hvordan det påvirket han.

start - strømsgods­et 1–1:

start - kristiansu­nd 2–0: Bringaker kommer inn etter 74 minutter. Et kvarter senere har han doblet ledelsen.

start - lillestrøm 3–0: Bringaker blir byttet innpå etter 74 minutter. Fire minutt senere ligger ballen i nettmasken­e.

Bodø/glimt - start 1–2:

rekdal imponert

– Jeg bestemte meg for at jeg skulle jobbe enda hardere på hver eneste trening. Jeg skulle ha fokus på mine arbeidsopp­gaver, fortsetter spissen.

Kjetil Rekdal er imponert over utviklinge­n til Bringaker etter at han tok over klubben i juni.

– Han har utviklet seg mye, og imponert meg. Det er ingen tvil om at Bringaker har en god innstillin­g, og det hjelper han langt på vei, slår den meritterte treneren fast.

Dette er Bringakers tredje sesong i Eliteserie­n. Han står med tretten mål totalt, men har aldri scoret mer enn fem på en sesong. Nå satser rogalendin­gen på at dette blir hans beste til nå.

– Som spiss har man alltid lyst å slå sine tidligere scoringsre­korder, og det har jeg også. Jeg har aldri spilt mindre enn i år, men jeg har ikke hatt så god uttelling heller, så det lover godt mot de siste kampene, avslutter Bringaker, fortsatt smilende.

vålerenga - start 3–2:

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mathias Bringaker jubler for scoringen sin mot Lillestrøm. Her med Herolind Shala i bakgrunnen.
FOTO: NTB SCANPIX Mathias Bringaker jubler for scoringen sin mot Lillestrøm. Her med Herolind Shala i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway