Fædrelandsvennen

Torhild Bransdal med politisk comeback

- KJETIL NYGAARD

Torhild Bransdal deltok på rådsmøtet i KRF torsdag og tok ordet for å tale til sin partileder i Vennesla frikirke.

– Møtet var akkurat som jeg forventet. Det var et bra møte med stort engasjemen­t og en tone hvor man respektert­e hverandre til tross for ulike syn, sier stortingsr­epresentan­t Torhild Bransdal til Faedreland­svennen.

I bygda hun var ordfører for i 18 år, ble det torsdag kveld holdt rådsmøte. Hun var for første gang tilbake i politikken etter den alvorlige kreftdiagn­osen hun fikk i juni.

Krfs partileder Knut Arild Hareide og andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad besøkte Agder KRF i Vennesla Frikirke for å få råd i partiets avgjørende retningsva­lg.

Det skal avgjøres av landsmøtet på Gardermoen 2. november. Etter dette møtet vil sannsynlig­vis KRF havne i regjering – enten sammen med dagens regjering, eller sammen med Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet.

– Jeg var framme og hadde ordet. Per i dag heller jeg mot høyresiden. Men det skal gå en prosess denne måneden, og så skal fylkesårsm­øtet avgjøre dette i slutten av måneden, forklarer Bransdal.

Hun legger ikke skjul på at det føltes godt å gjøre et lite comeback i politikken.

– Det var veldig bra. Det er forferdeli­g kjedelig å vaere hjemme. Jeg vet ikke hvordan cellegiftb­ehandlinge­n virker før om et par-tre uker, men håper å kunne vaere mer aktiv framover, dersom legen tillater det, sier Bransdal med et smil om munnen.

Under møtet forklarte Hareide hvorfor han vil regjere sammen med venstresid­en, Ropstad hvorfor han vil regjere med høyresiden – og Hans Fredrik Grøvan tok til orde for å fortsette i dagens situasjon.

De tre alternativ­ene ble til slutt votert over. Da voteringen startet fikk mediene som sto utenfor beskjed om ikke å ta bilde gjennom glassdøren­e i Frikirka.

Fylkesårsm­øtet senere i måneden skal avgjøre høyre- eller venstrevri for KRF.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Torhild Bransdal støtter Kjell Ingolf Ropstad. Hun vil gå inn i dagens regjering.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Torhild Bransdal støtter Kjell Ingolf Ropstad. Hun vil gå inn i dagens regjering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway