Fædrelandsvennen

Bjørndal Gård legger ned

- ROALD ANKERSEN

Når eplehagen erstattes av 500 boliger mener driverne av Bjørndal Gård at idyllen forsvinner, og velger å legge ned selskapslo­kalene.

16. oktober er det siste arrangemen­tet i selskapslo­kalene på Bjørndalen. Dagen etter stenger Thomas Landsverk og Christian Gunnufsen dørene.

– Det var en idyll. Vi har levd av brudepar som ønsker idylliske omgivelser. Noen ønsket å ha vielsen i eplehagen. Det var landlig, men bynaert, sier Gunnufsen.

EPLEHAGEN ER BORTE

Nå er det bare bynaert. Eplehagen er nå en byggeplass, og Bjørndalen blir en bydel, ikke en gård på landet.

– Det er bare å se seg rundt, så sier det seg egentlig selv hvorfor vi legger ned, sier Gunnufsen, som ikke ønsker så mye blest om nedleggels­en.

For tiden er det også en tungvint adkomst, og gjestene må kjøre om Bjørndalsb­akken.

POPULAERT TIL BRYLLUP

Bjørndal Gård har ifølge deres egne nettsider vaert i familien Landsverks eie siden 1917. I 2000 ble låven på gården totalrenov­ert. Det som var et trekkfullt loft og en møkkakjell­er ble bygd om til selskapslo­kaler og konferanse­rom. Slik ble det drevet frem til 2008 før det stengte.

Gunnufsen og Landsverk åpnet sin virksomhet der fem år senere. Siden da har det vaert populaert for konfirmasj­oner, brylluper, seminarer og firmafeste­r.

INGEN GULLGRUVE

– Virksomhet­en har gått greit, men det har ikke vaert noen gullgruve, sier Gunnufsen. De sis- te årenes regnskap viser da også små underskudd. I fjor var resultatet på minus 124.000 kroner etter en omsetning på 2,4 millioner.

Gunnufsen eier driftssels­kapet sammen med Thomas Landsverk gjennom deres selskaper. Landsverk eier eiendomsse­lskapet.

– Det er driftssels­kapet som legges ned. Hva som skjer med eiendommen er ikke avklart. Men bygningene er jo fine og i god stand, sier Gunnufsen.

Landsverk familien solgte en av eiendommen­e som skal bli til bydel Bjørndalen for 103 millioner kroner til Skanska i 2016.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? 16. oktober er det siste arrangemen­tet i selskapslo­kalene på Bjørndalen.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE 16. oktober er det siste arrangemen­tet i selskapslo­kalene på Bjørndalen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Salget av leilighete­r er i gang, men kurs- og konferanse­senteret stenger om litt over en uke.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Salget av leilighete­r er i gang, men kurs- og konferanse­senteret stenger om litt over en uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway