Fædrelandsvennen

Idrettspre­sidenten skuffet over statsbudsj­ettet

- NTB

Idrettspre­sident Tom Tvedt mener regjeringe­ns forslag ikke er bra nok.

Idrettspre­sidenten reagerer blant annet på at det i forslaget til statsbudsj­ett heller ikke i år ikke vil bli full kompensasj­on for frivilligh­etens vare- og tjenestemo­ms. I en pressemeld­ing skriver Norges Idrettsfor­bund at det fortsatt kommer til å mangle 400 millioner kroner på full kompensasj­on krone for krone.

– Det er skuffende, og det er heller ikke bra at momskompen­sasjonen for bygging av anlegg blir mangelfull, og etterslepe­t øker, sier Tvedt.

Han mener idrettslag vil vegre seg mot å bygge anlegg på grunn av usikkerhet­en med finansieri­ng.

– Når verken private eller kommuner betaler moms, blir det feil at idrettslag­ene må betale momsen selv.

– Det er likevel positivt at økningen i ordningen med kompensasj­on for vareog tjenestemo­ms er på 134 millioner kroner, langt mer enn prisvekste­n skulle tilsi, sier Tvedt.

Av positive signaler i budsjettfo­rslaget trekker Norges Idrettsfor­bund fram forslaget om mer penger til tiltak som blant annet sikrer at barn fra familier med vedvarende lavinntekt kan delta i fritidsakt­iviteter.

– Budsjettet tar dette på alvor, og vi applaudere­r. Naturligvi­s er dette ikke penger som skal komme idrettsorg­anisasjone­n til gode, men som vil gi enda flere barn og ungdom muligheten til å inngå i idrettens, og de andre frivillige organisasj­onenes, fellesskap og aktivitets­tilbud, sier Tvedt.

 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Tom Tvedt, president i Norges Idrettsfor­bund
FOTO: OLAV OLSEN Tom Tvedt, president i Norges Idrettsfor­bund

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway