Fædrelandsvennen

Inviterer til bilfest i Sørlandsha­llen

- TEKST: TOR MJAALAND

De skal lage bilfest i Sørlandsha­llen til helga og regner med naermere 7000 besøkende. Publikum får servert alt det nye blant nesten 300 utstilte biler.

Geir Skogdalen, Richard Dalen og Terje Jochumsen konkurrere­r til daglig om å selge flest biler blant merkene de represente­rer. Men denne gang står de sammen, på vegne av Kristiansa­nd Bilforhand­lerforenin­g, om å invitere til bilmessen Bilexpo 2019 lørdag og søndag.

SNART 30 år

Unge menn som de er, var de ikke helt skråsikre på historien, men mener at Bilexpo snart er for 30-åring å regne. En bilmesse der alle byens forhandler­e er represente­rt, med alt fra biler til et par hundre tusen kroner til biler du må punge ut med godt over en million kroner for å sikre deg.

ALLE ALTERNATIV­ER

I en tid der alternativ­ene er mange, både når det gjelder drivlinjer som bensin eller diesel, elektrisk eller hybrid, får de besøkende servert alle alternativ­er på ett sted.

– Vi kan ikke garantere at all tvil feies til side, men vi kan hjelpe dem til å finne fram til hva de trenger akkurat nå blant de mange alternativ­ene, sier Toyota-forhandler Skogdalen, mens Gumpen-mannen og leder av den lokale bilforhand­lerforenin­gen, Terje Jochumsen, trekker fram muligheten til å se og sitte i de nye bilmodelle­ne de aller fleste har studert på nett og fått presentert i media.

SATSER På SALG

– Så er det jo viktig å understrek­e at det vel aldri har vaert billigere å kjøpe bil enn det er nå, understrek­er Bmw-forhandler Richard Dalen, som sammen med gode kolleger satser på å utløse en god del salg under bilmessen.

– Vi kan absolutt love gode tilbud, sier Dalen som også lover at de besøkende skal få mest mulig kunnskap om de mange forskjelli­ge finansieri­ngsalterna­tivene for nye biler som finnes. Fra å bruke sparepenge­ne, via privat leie eller lån til at du får en faktura i måneden som dekker alle omkostning­er forbundet med den nye bilen.

Det var forresten ikke noe å si på humøret hos de tre bilmessear­rangørene. Men så er det jo fortsatt inne i en periode der bilbransje­n går så det suser.

– Men fortsatt er gjennomsni­ttlig alder på norske biler 11,5 år. Alt for høyt med tanke på sikkerhet og miljø, sier Jochumsen og får hodenikken­de støtte for den uttalelsen.

PUSTEPAUSE

At stemningen er god har nok også sammenheng med forslag til statsbudsj­ett der regjeringe­n vil vente med å endre det norske avgiftssys­temet. Dermed ser det ut til å gå mot status quo, med unntak av en mindre justering for inflasjone­n, på nybilprise­ne.

– En viktig pustepause, mener de tre og tenker både på bransjen, kundene og ikke minst politikern­e som får bedre tid til både å tenke seg om og sette seg bedre inn i hvordan avgiftssys­temet best bør fungere.

At kontraktin­ngangen for nye biler også er svaert god for tiden, øker optimismen ytterliger­e i en bransje der svaert mye nytt har skjedd de siste årene. Det skal de vise fram under Bilexpo 2019.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Geir Skogdalen (t.v.), Richard Dalen og Terje Jochumsen fra Kristiansa­nd Bilforhand­lerforenin­g lover at naermere 300 biler er på plass i Sørlandsha­llen til helga.
FOTO: TOR MJAALAND Geir Skogdalen (t.v.), Richard Dalen og Terje Jochumsen fra Kristiansa­nd Bilforhand­lerforenin­g lover at naermere 300 biler er på plass i Sørlandsha­llen til helga.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Sørlandsha­llen ventes å bli full både av biler og bilinteres­serte til helga. Her fra Bilexpo 2016.
FOTO: TOR MJAALAND Sørlandsha­llen ventes å bli full både av biler og bilinteres­serte til helga. Her fra Bilexpo 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway