Fædrelandsvennen

Jeg har alltid søkt utfordring­er. Jeg liker ikke å vaere en plass der jeg har for mye trygghet.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

For den tidligere Odd-spilleren var det naturlig å vise interesse for hvor foreldrene kom fra, og hvilken kamp de har kjempet.

– Du får se verden på en annen måte, og hvor tøft de hadde det i forhold til meg.

Sportslig leder Tor-kristian Karlsen i Start var ved forrige landslagsp­eriode over for å se Kosovo mot Faerøyene, samtidig med åpningen av det nye stadionet i hovedstade­n Pristina.

– Det var en helt fantastisk opplevelse. De er fotballgal­e, og veldig stolt av landslaget sitt, sier Karlsen, som til tross for å ha reist mye i Balkan-områdene aldri hadde vaert i Kosovo tidligere.

– HAN ER BLITT MER VOKSEN

Faren beskriver Herolind – eller «Lindi» som han kalles av venner – som en veldig aktiv gutt. En som tidlig utmerket seg på fotballban­en, og som fra tidlig alder viste en enorm vinnervilj­e. Når vi spør om tiden i Kosovo svarer han kort, men på spørsmål om sønnen legger han ut i det lengste, og ler mens han gjør det.

Faren tror sønnen hadde godt av å komme seg til utlandet, og mener sønnen utviklet seg på de fire årene etter at han forlot Odd.

– Det er stor forskjell. Han er blitt mer voksen. Han er blitt mer lagspiller, og tør å ta ansvar. Det er veldig bra, sier Xhavit Shala.

I ungdomsåre­ne var det Tollnes som var klubben. Vi beveger oss ut av Shala-familiens hus, og reiser ned til Tollnesban­en. Her la han grunnlaget, og det var her han som 14-åring fikk debuten i tredjedivi­sjon, før han senere ble tatt inn under Jan Halvor Halvorsens vinger i Notodden.

Den tidligere Start-treneren har betydd mye for Shala.

– Han er nesten som en av sønnene mine. Han har alltid vaert målbevisst og ambisiøs. Skal du bli god i noe må du ha den indre driven, og han har alltid vaert en sånn type, sier Halvorsen, som ga Shala debuten sin for Notodden mot Start for ti år siden.

KONTRAKTS UT SESONGEN

Regnet øser ned over Telemark. Men Herolind Shalas karriere stråler sterkere enn den har gjort på to år. Et spørsmål som henger ved ham er fremtiden. Kontrakten med Start varer ut sesongen. Om han blir eller ikke handler mye om hvilken divisjon Start spiller i neste år.

– Det er klart. Det er mest det det går på. I tillegg til mine ambisjoner, sier Shala.

Han reiste for å slutte seg til landslaget etter kampen mot Sarpsborg søndag. Mot Malta torsdag spiller han sin tiende kamp for en nasjon som betyr veldig mye for ham og familien.

En gang vil Shala til utlandet igjen å spille klubbfotba­ll. Akkurat når det blir, gjenstår å se.

– Jeg har alltid søkt utfordring­er. Jeg liker ikke å vaere en plass der jeg har for mye trygghet. Så det er målet, og det er det jeg jobber for hver dag, sier Shala.

Med det argumentet i bakhånd får Start-supportern­e bare håpe på at han ikke finner nok utfordring­er i Kristiansa­nd i tiden som kommer.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Herolind Shala sammen med faren Xhavit hjemme i huset i Skien. Der går praten som regel på albansk.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Herolind Shala sammen med faren Xhavit hjemme i huset i Skien. Der går praten som regel på albansk.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Herolind Shala som sjuåring i Tollnes-drakten. Faren forteller at Herolind var så liten at shortsen gikk langt ned på beina.
FOTO: PRIVAT Herolind Shala som sjuåring i Tollnes-drakten. Faren forteller at Herolind var så liten at shortsen gikk langt ned på beina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway