Fædrelandsvennen

Gamle helter løfter MK

Husker du Fagnastøl, Nilsen, Sagebakken og Abrahamsen fra MKS storhetsti­d? Nå har de gjort comeback, og løftet MK til toppen i 4. divisjon.

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

Mandalskam­eratene var i bunn av 4. divisjon. Da gamle helter trådte til snudde alt.

– Jeg skjønner ikke hvor jeg får motivasjon­en fra, men det er faktisk gøy å spille fotball igjen. Nå kan det godt vaere jeg tar en ny sesong, sier den gamle MKkjempen Tor Olve Fagnastøl (43), som var med da klubben spilte i norsk toppfotbal­l på begynnelse­n av 2000-tallet.

Mandalsklu­bben har de senere årene rykket stadig lenger ned i divisjonsy­stemet, og kjempet i vår rundt nedrykksst­reken i 4. divisjon.

SYV COMEBACK

Laget bestod i hovedsak av byens russekull da klubbens sportslige utvalg bestemte seg for å kartlegge og utfordre erfarne, lokale spillere til å gjøre comeback i MK.

Svarene lot ikke vente på seg og i løpet av sommeren har 43 år gamle Fagnastøl, Inge Nilsen (39), Stein Ove Abrahamsen (42) og Tom Sagebakken (40) kommet tilbake på banen.

I tillegg sa Are Strømland, Vegard Landaas og Chaz Åge Lemley Nilsen, alle i slutten av 20-årene, også ja til å hjelpe klubben. Nå har MK fått et skikkelig løft, og kan rykke opp til 3. divisjon. Forrige helg var det 1400 tilskuere i Idrettspar­ken for å følge toppkampen mellom MK og Våg.

HOLDT FORMEN MED BOKSING

– Jeg fikk en telefon fra Geir Hagen i MK om jeg kunne spille kamp samme dag. Det sa jeg ja til, sier Fagnastøl, som for øvrig måtte forlate comeback-kampen etter 14 minutter med skade. – Hvordan er formen?

– Den er ganske bra. Jeg har blant annet trent en del boksing de siste årene, sier den hodesterke spilleren som ifølge fotball.no scoret ti seriemål i Adeccoliga­en så langt tilbake som i 2001.

VUNNET 10 AV 13 KAMPER

Ifølge trener Per Gunnar Laudal har «gamlegutta» hatt stor betydning for snuoperasj­onen.– Vi har gått fra å slippe inn 2,5 baklengsmå­l i snitt til kun ett mål per kamp. Det skal de rutinerte spillerne ha stor del av aeren for. De har også en ro og rutine som smitter over på de unge spillerne. Vi har vel vunnet ti av våre 13 siste kamper etter at de kom tilbake, sier Laudal.

Snittalder­en i MK har økt betydelig i løpet av sommeren, spesielt i forsvarsre­kken der Abrahamsen, Nilsen og Strømland har styrt de siste månedene.

– Når klubben ringer og ber om hjelp så er det vanskelig å si nei. Utgangspun­ktet var en kamp eller to, men så har det ballet på seg. Veldig moro å spille fotball igjen, sier Nilsen.

– RUTINE OG KLOKSKAP

Den tidligere MK- og Bryne-spilleren sier han var usikker på om han var god nok for laget og nivået.

– Selv om jeg har holdt en viss form de siste årene, var jeg veldig usikker på om jeg hadde noe å bidra med. Jeg håper noen forteller meg det når jeg ikke har det lenger, smiler Nilsen, som også er ansatt som daglig leder i klubben.

Visekaptei­n Peter Kjellby lovpriser gamlegutta.

– De bidrar med mye rutine og klokskap, og det merkes at de har spilt på et høyere nivå. For meg som Mk-supporter er det også fryktelig moro å spille sammen med mine gamle helter og forbilder, sier Kjellby.

Sesongavsl­utningen kan bli et drama. MK og Lyngdal ligger likt på toppen, men lyngdølene er i førersete på grunn av bedre målforskje­ll. Våg og Fløy 2 har også muligheter til å rykke opp før neste runde, som spilles mandag.

 ??  ??
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Tor Olve Fagnastøl (t.v.), Inge Nilsen og Stein Ove Abrahamsen har gjort comeback i MK.
FOTO: ESPEN SAND Tor Olve Fagnastøl (t.v.), Inge Nilsen og Stein Ove Abrahamsen har gjort comeback i MK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway