Fædrelandsvennen

It-direktør for en dag

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

I anledning FNS jentedag steppet Elisabeth Bali Li inn som adm.dir. i it-konsernet Atea.

– Det er ikke bare it-bransjen som er mannsdomin­ert på ledernivå. Det gjelder i nesten hele arbeidsliv­et, sier Elisabeth Bali Li (23).

Hun holder på med mastegrads­studier i industriel­l økonomi ved UIA i Grimstad. Men denne dagen har hun en slags åtte timers rakettkarr­iere: Hun har nemlig steppet inn som administre­rende direktør i it-konsernet Atea. Dermed ble det hun som ønsket 300 deltagere velkommen torsdag morgen, da teknologik­onferansen Atea Community tok til på Clarion Hotel Ernst i Kristiansa­nd.

– Bare det å snakke til 300 kunder på den måten, føler jeg bidrar til min personlige utvikling, sier Li.

FNS JENTEDAG

Bakgrunnen for stuntet er at 11. oktober er FNS jentedag og Plan Internatio­nal gjennomfør­er «Girls Takerover» en rekke steder.

– En fin symbolhand­ling. Eldre menn med grått hår dominerer altfor mye i arbeids- og naeringsli­vet. Og for meg har dette vaert en avslappend­e dag – kanskje en av de beste jeg har hatt! smiler Michael Jacobs (51).

Han holder normalt til i adm. dir.-kontoret hos Atea.

– Hvordan ble du valgt ut til dette, Li?

– Forbindels­er. Min far er itprofesso­r ved UIA og kjente noen som kjente noen, svarer masterstud­enten med bakgrunn fra Kina og oppvekst på Lillestrøm.

JOBBE MED MENNESKER

– Hva ser du for deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

– Gjerne i et teknologik­onsern, men med oppgaver som kommunikas­jon, markedsfør­ing og hr altså med mennesker. Og ikke minst ønsker jeg å bidra til å motivere kvinner, understrek­er Elisabeth Bali Li.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Elisabeth Bali Li steppet inn som administre­rende direktør hos Atea på FNS jentedag i går. Han som vanligvis har jobben, Michael Jacobs, sier det har vaert en av hans beste dager noen gang.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Elisabeth Bali Li steppet inn som administre­rende direktør hos Atea på FNS jentedag i går. Han som vanligvis har jobben, Michael Jacobs, sier det har vaert en av hans beste dager noen gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway