Fædrelandsvennen

Fjukstads erfaringer

Tor Åge Fjukstad var også invitert til festlighet­ene på Eva-senteret.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Seriegründ­eren steller nå mest med Smart Inspection AS, som tilbyr tjenester basert på kameraer og sensorer montert på droner, biler, fly eller helikoptre: Landmåling, inspeksjon av veier, broer og tunneler eller modellerin­g av terreng er eksempler. Eva-senter-bruker var han så langt tilbake som til 1997. Da hoppet han og noen andre av trygge jobber hos Allianse Informasjo­nssystemer.

– Som mente at internett var en «hype» som ville gå over. Da vi fikk 50.000 kroner i tildeling fra Kristiansa­nds davaerende naeringssj­ef, tok vi sjansen og star- tet Pragma. Da vi solgte selskapet i 2012, hadde det 60 ansatte, minnes Fjukstad.

Han har en annen, lignende historie på samvittigh­eten: havnesyste­mselskapet Seamless. Det ble solgt i 2014, holder til på Kjøita og har nå 17 ansatte.

– Jeg har jobbet med produkter som har vaert umodne for markedet. Det krever tålmodighe­t og kapital. Det jeg har laert, er at du må ha «melk og brød»-produkter å selge mens du utvikler mer avanserte løsninger, oppsummere­r Fjukstad.

– Hvordan går det med Smart Inspection?

– Ganske bra. Vi har fått en forsknings- og utviklings­kontrakt med Nye Veier og en it-kontrakt med Kruse Smith knyttet til veibygging­en mellom Kristiansa­nd og Mandal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway