Fædrelandsvennen

Tveit fortjener en hjemmebane å vaere stolt av

- MATHIAS BERNANDER

I år åpnet ikke gressbanen på Solsletta før august. Det vil si at fotballban­en var åpen kun i to av årets tolv måneder. Det er uakseptabe­lt.

●●Barn og unge i Tveit fortjener bedre. Dagens fasilitete­r er en humpete gressbane som stort sett er stengt, og låste mål. Det gir ikke rom for å utvikle fotballmil­jøet. Selv har jeg spilt på Tveit i en årrekke. Stoltheten og identitete­n klubbdrakt­a gir er stor. Både for små og store. Men den følelsen av identitet og tilhørighe­t krever også at klubben har en hjemmebane å utvikle seg på.

Minnene fra tiden som aktiv fotballspi­ller i klubben er fantastisk­e, og full av glede. Men et kjedelig minne står seg. Rutinene etter endt trening. En klar og tydelig instruks fra banemester og kommune var lagenes plikt til å sette bort og låse målene etter endt treningsøk­t. Som seniorspil­ler var det trist å gjennomfør­e denne rutinen samtidig som bygdas unge sto på sidelinjen og trippet etter å spille på banen.

Låste mål og et skilt som proklamere­r «ikke trå på gresset» er realiteten i Tveit. Hvilket signal er det vi da sender? Byens idrettsklu­bber bør vaere åpne, tilgjengel­ig og ha et tilbud for alle. Kunstgress­baner og lys som gjør fotball mulig året rundt burde vaere et minstekrav. Det er viktig for folkehelse­n, og det er viktig for det sosiale miljøet i bydelene våre.

Tveit fortjener kunstgress, sunne ungdom og en hjemmebane de kan vaere stolt av. Som aktiv politiker og medlem av Kristiansa­nd Høyre vil jeg kjempe for at de nødvendige midlene kommer på plass i budsjettet for 2019!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway