Fædrelandsvennen

Tannhelse sviktes – igjen!

- TERJE LARSSEN sentralsty­remedlem Demokraten­e i Norge

Den offentlige støtten til tannbehand­ling blir kuttet med 51,7 millioner kroner i 2019. Det går fram av regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett.

●●Totalt har regjeringe­n kuttet 380 millioner kroner til tannhelse over fem år.

Støtten til kliniske undersøkel­ser og røntgenund­ersøkelser skal reduseres med 5 prosent i 2019, noe som til sammen tilsvarer rundt 13,1 millioner kroner.

I tillegg foreslås det å fjerne en tilleggsta­kst ved kontroller ved tannregule­ring, noe som tilsvarer 25 millioner kroner. De statlige takstene for støtte til tannlege foreslås økt med 1,7 prosent neste år, det samme tallet som for 2018. Tallet er lavere enn forventet prisvekst. Det innebaerer en innsparing for folketrygd­en på 23,6 millioner kroner, ifølge regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett. Det betyr at statens tilskudd til tannbehand­ling vil øke mindre enn tannlegene­s prisøkning neste år. Dette er femte år på rad regjeringe­n sparer på tannhelse ved at de statlige satsene ikke øker like raskt som prisene.

I de tre første årene med Solberg/jensen regjeringe­n sto støtten på stedet hvil, samtidig som tannlegene økte sine priser med nesten åtte prosent. For 2018 ble støtten økt med 1,7 prosent, godt under prisvekste­n på 2,7 prosent. Det hele kan bare betraktes som et svik mot befolkning­en. Dessverre så var situasjone­n enda verre under de rød/grønne, så de er heller ikke noe alternativ, heller ikke om de nå også vil ha Hareide hengende på slep.

Tannhelse må inn i egenandels­ordningen slik Demokraten­e har kjempet for i over en tiårsperio­de nå! Ved valget 2019 er det viktig at vi nå går mot et systemskif­te i norsk politikk. Det er også viktig at du forstår at du nå har du et alternativ til politikern­e, et alternativ for Norge. Om du er en av dem som synes nok er nok av deres galskap!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway