Fædrelandsvennen

Fengsel for påkjørsel i hasjrus

- ERLEND OLSBU

37-åringen som kjørte på tre rulleskilø­pere i Vegårshei er dømt til fem måneders fengsel av Aust-agder tingrett. Han er også fradømt førerrette­n på livstid.

Om kvelden 26. oktober i fjor ble tre rulleskilø­pere påkjørt mens de var på treningstu­r langs riksvei 414 i Vegårshei. Sjåføren av ulykkesbil­en stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter.

Da rettssaken startet i Aust-agder tingrett sto 37-åringen tiltalt for to tilfeller av grov kroppsskad­e, ettersom påtalemynd­igheten mente at mannen kjørte på to av løperne med vilje.

37-åringen nektet for å ha kjørt på noen med vilje og forklarte i retten at han hadde sovet lite i dagene før hendelsen. Han erkjente straffskyl­d for kjøring i ruspåvirke­t tilstand, besittelse av tre gram hasj og flere brudd på veitrafikk­loven.

Etter bevisførse­len valgte påtalemynd­igheten å frafalle anklagene om grov kroppsskad­e. 37-åringen ble dermed frikjent for disse forholdene.

Dommen på fem måneders fengsel er i tråd med aktors påstand. Mannens tilståelse, lang saksbehand­lingstid og belastning­en han er påført ved at han «på uriktig grunnlag, ble anklaget av påtalemynd­igheten for å ha kjørt på de fornaermed­e forsettlig» har fått betydning i formildend­e retning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway