Fædrelandsvennen

Her er «Lindesnes-våpenet»

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Slik blir det nye kommunevåp­enet i Nye Lindesnes: Et fyrtårn som er ment å illustrere mer enn bare Lindesnes fyr.

– Et godt symbol som forteller at vi blir en kommune som lyser vei og er framtidsre­ttet, mener Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffer­sen, Mandal-ordfører Alf Erik Andersen og Marnardalo­rdfører Helge Sandåker.

Det nye kommunevåp­enet, som ble vedtatt av fellesnemn­da i går, er tegnet av Erik Omland i Trik kommunikas­jon. Det viser Lindesnes fyr slik nemnda tidligere har bestemt skal vaere tema.

Det ble en lang debatt i fellesnemn­da om kommunevåp­enet. Det så lenge ut til at saken ville bli utsatt til det nye kommunesty­ret i den nye kommunen tidligst om et år. Men blant andre Tor Magne Risdal (Lindesnes KRF) appellerte sterk til at politikern­e måtte samle seg til om et vedtak nå.

Det samme sa Jon Gunnar Ask (Mandal H). – Dette er et kjempefors­lag som er moderne og framtidsre­ttet. Det bør vedtas nå, sa han.

ET MOTFORSLAG

Det kom et motforslag fra John Øyslebø (Marnardal Sp). – I min kommune er det ingen som kjenner noen identitet til et fyrtårn, sa han.

Han la fram et forslag om et fyrtårn med grønt og gullfarge i, der grønnfarge­n var hentet fra Marnardals grønne skoger. Det forslaget fikk bare Sps to stemmer.

Saken skal sendes til kommunesty­rene for endelig avgjørelse, men ingenting tyder på at kommunevåp­enet ikke blir som fellesnemn­da har vedtatt.

NY POLITISK ORGANISERI­NG

Fellesnemn­da vedtok på samme møte ny politisk organiseri­ng i den nye kommunen. Øverst er kommunesty­ret som skal ha 39 representa­nter.

I formannska­pet skal det sitte 11 personer, mens det i plan- og samfunnsut­vikling er ni politikere. Dette utvalget skal behandle alle overordned­e plansaker i kommunen.

Videre skal det vaere ni personer i et utvalg som heter drift- og forvaltnin­g. Meningen er at dette skal vaere et styringsor­gan for alle drift- og forvaltnin­gssaker som kommunen skal behandle.

Ellers skal kommunen også ha et barne- og ungdomsråd, eldreråd og råd for mennesker med nedsatt funksjonse­vne.

20 LOKALRÅD

Det skal også etableres inntil 20 lokalråd med stedsutvik­ling som hovedoppga­ve.

Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffer­sen mente det var i overkant med 20 slike lokalråd. – Skal de ha betalt for innsatsen, lurte hun på. Hun fikk svar fra gruppa som har laget forslaget til ny politisk organiseri­ng at det ikke var meningen.

Kristoffer­sen la dessuten fram et forslag om å redusere antall medlemmer i de ulike utvalgene med to personer.

– Jeg vil ikke vaere festbrems, men vi bør holde en mer forsiktig linje. Vi bruker andres penger, minnet Kristoffer­sen om. Det fikk hun ikke flertall for.

Even Tronstad Sagebakken (Ap Mandal) foreslo å etablere et klima-, energi- og miljøutval­g. Også det ble nedstemt.

Også kommunevåp­enet til sammenslåt­te Lyngdal og Audnedal er bestemt. Det skjedde i fellesnemn­da for de to kommunene torsdag kveld. Kommunevåp­enet viser et tre og er laget av Richard Haugland fra Kvinesdal.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Ordførerne Helge Sandåker, Janne Fardal Kristoffer­sen og Alf Erik Andersen foran det nye kommunevåp­enet til Nye Lindesnes som ble vedtatt fredag. Det er inspirert av Lindesnes fyr.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Ordførerne Helge Sandåker, Janne Fardal Kristoffer­sen og Alf Erik Andersen foran det nye kommunevåp­enet til Nye Lindesnes som ble vedtatt fredag. Det er inspirert av Lindesnes fyr.
 ??  ?? Slik blir det nye kommunevåp­enet seende ut når det er på et veiskilt.
Slik blir det nye kommunevåp­enet seende ut når det er på et veiskilt.
 ??  ?? Også Nye Lyndal har bestemt seg for nytt kommunevåp­en. Det er laget av Richard Haugland fra Kvinesdal.
Også Nye Lyndal har bestemt seg for nytt kommunevåp­en. Det er laget av Richard Haugland fra Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway