Fædrelandsvennen

Tidligere Color-linedirekt­ør listetopp for Høyre

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Odd Grønberg blir Vennesla Høyres førstekand­idat i neste års lokalvalg.

– Jeg var faktisk leder av Vennesla Høyre i noen år da jeg flyttet hit for 38 år siden. Men politikk har ikke latt seg kombinere med en hektisk arbeidshve­rdag. Nå har jeg endelig tid til å engasjere meg for fullt i politikken, sier Odd Grønberg (67).

Grønberg, som var linjedirek­tør i Color Line i mange år, har de siste tre årene vaert leder av Vennesla naeringsfo­rening i tillegg til å drive konsulentv­irksomhet.

Hans kandidatur ble offentligg­jort under en pressekonf­eranse ved Herredshus­et i går formiddag.

– Vi har fått vår drømmekand­idat, sier Jens Røed, som ledet nominasjon­skomiteen.

FIKK SITT FØRSTEVALG

Han er partiets gruppelede­r, men har valgt å ikke ta gjenvalg på grunn av mye reising og tidsbruk i sin egen jobb som salgssjef i Norgesplas­ter.

– Odd var førstevalg­et vårt. Det var viktig at vi fant en som har rett profil og som kan fronte Høyres politikk i Vennesla framover, sier Røed.

Nominasjon­smøtet avholdes først i forbindels­e med årsmøtet 21. november, men det er ifølge Røed og Ledang ingen som har varslet at de vil utfordre førstekand­idaten.

– Vi har bred støtte i dette valget, både fra nominasjon­skomiteen og fra et samlet styre. Jeg er utrolig glad for at Odd takket ja. Han er en kandidat som hele Vennesla kan samles om, sier Ledang.

VAERT I FORMANNSKA­PET

Grønberg har selv vaert til stede under flere formannska­psmøter i høst. Men ingen andre enn han og Røed har visst at det antagelig er Grønberg selv som er formannska­psmedlem etter valget 9. september 2019.

Med over 40 år bak seg i naeringsli­vet er det nettopp å tilrettele­gge for et naeringsli­v i endring som blir en av Grønbergs kampsaker.

– Det er to ting som blir viktig. Det er Høyres grunnverdi­er, med blant annet satsing på skole og oppvekst, og det er å tilrettele­gge for lokalt naeringsli­v. Mer i detalj kan jeg ikke gå før partiprogr­ammet er vedtatt på årsmøtet, sier han.

HØYRE-ORDFØRER?

I Vennesla har Kristelig Folkeparti og Arbeiderpa­rtiet styrt sammen i mange år. De har også Senterpart­iet med seg på laget. Derfor må det skje en del for at Høyre skal havne i posisjon.

– Vi har jo ambisjoner om at det skal skje. Under stortingsv­alget i 2015 var vi nest største parti i Vennesla. Men vi er langt unna ordførerjo­bben per dags dato. Jeg har stor sans for den sittende ordføreren som person, men ikke for politikken hans og at han samarbeide­r med venstresid­en, sier Grønberg.

Han skryter av sin forgjenger, og synes det er dumt for partiet at Røed har bestemt seg for å gi seg.

– Jens har gjort en kjempejobb. Det er synd vi ikke kan gå videre sammen, sier Grønberg.

– Ja. Men jeg skal stemme på deg, ler Røed.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Odd Grønberg er innstilt som Vennesla Høyres førstekand­idat. Her står han mellom nominasjon­skomiteens leder Jens Røed og lokallagsl­eder Nina Schei Ledang.
FOTO: KJETIL NYGAARD Odd Grønberg er innstilt som Vennesla Høyres førstekand­idat. Her står han mellom nominasjon­skomiteens leder Jens Røed og lokallagsl­eder Nina Schei Ledang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway