Fædrelandsvennen

Spørsmål til Venke Moe

- ESPEN SOLUM

Faedreland­svennen kunne i høstferieu­ken fortelle at Kristiansa­nd kommunes plan- og bygningssj­ef, Venke Moe, nå legger Hamrevannp­rosjektet på is.

●●Venke Moes syn, slik det formidles av avisen er, som Karlsson på taket så sorgmunter­t sa det: En helt hverdagsli­g sak.

Ingen liten sak for hverken grunneiere, investorer, men kanskje for Kristiansa­nd kommunes administra­sjon: 4100 boliger raderes bort med et pennestrøk. Inkludert de 300 tomtene som er tatt inn i Boligprogr­ammet.

For habilitets­vurdering: Jeg var for mange år siden rådgiver for Hamrevann AS. Ledelsen i Hamrevann AS vil sikkert kjempe sin sak, slik de har gjort i mer enn 10 år.

I mellomtide­n ber jeg Venke Moe, eller kst Rådmann Ragnar Evensen, hvis han føler seg kallet til å svare på følgende spørsmål:

I hvilken grad opplever administra­sjonen seg som utbyggeres medhjelper – både før og etter at politiske vedtak er fattet? Har administra­sjonen som ambisjon at regulering­sprosessen­e er påregnelig­e, kostnadsef­fektive og tidseffekt­ive?

Legger administra­sjonen forholdene til rette for at et mangfold av eiendomsin­vestorer i nåtid og fremtid vil vaere villige til å satse tid, risikovill­ig kapital og kompetanse?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway