Fædrelandsvennen

4,1 millioner mer til rusarbeid i Kristiansa­nd!

-

I statsbudsj­ettet for 2019 settes det av omlag 4,1 millioner kroner til opptrappin­gsplanen for rusfeltet i Kristiansa­nd kommune!

●●Noen hovedpunkt­er som vi synes bør komme frem i forbindels­e med årets fremlegg fra regjeringe­n – innen et felt som har stor oppmerksom­het og fokus også i Kristiansa­nd Høyre. Og som er gledelig i forbindels­e med statsbudsj­ett 2019. Regjeringe­n fortsetter med å prioritere psykisk helse- og rusfeltet med satsing på forebyggin­g, tidlig innsats og bedre behandling.

Etter åtte år med nedgang i kommunens innsats, har vi de siste to årene sett en vekst på over 1500 årsverk i kommunalt psykisk helse- og rusarbeid. Opptrappin­gsplanen for rusfeltet er én av årsakene til økningen.

Opptrappin­gsplanen for rusfeltet er regjeringe­ns viktigste satsing og et historisk løft for rusfeltet. Bevilgning­en til rusfeltet skal økes med 2,4 mrd. kroner i planperiod­en (2016-2020). 200 mill. kr av veksten i kommunenes frie inntekter i 2019 er begrunnet med økt innsats på rusfeltet.

Regjeringe­n har gjennom flere år sikret kommunene en god og forutsigba­r økonomi. Vi har styrket det sosiale sikkerhets­nettet med en stor satsing på rus og psykisk helse. Vårt mål er at flere

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway