Fædrelandsvennen

Vipers tapte thriller

Vipers hang med til det gjensto fem sekunder, da avgjorde FTC sin stjernespi­ller.

- Toppscorer FTC: TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Vipers imponerte med en enorm opphenting, men tapte i sluttsekun­dene i Champions League-kampen mot Ferencváro­s.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var skuffet etter kampslutt i Ungarn.

– Vi får en liten reality-check på hva som skal til i Champions League, og samtidig får vi en bra pekepinn på hva dette virkelig er for noe, sier Gjekstad etter at Vipers akkurat har tapt kampen i sluttsekun­dene.

Vipers var store outsidere da de tok turen til Ungarn for å møte Ferencváro­s TC, men den ungarske giganten fikk mer enn nok å hanskes med.

Vipers fikk det tungt i den første omgangen på sportsdekk­et i Városi Sportcsarn­ok i Ungarn. Gjestene kom tidlig under med to mål, men etter et par gode redninger fra Eline Fagerheim og scoring fra Linn Jørum Sulland og Malin Aune var lagene like langt. Etter Ytterengs utvisning på 3–3 ble det tungt det neste kvarteret for Ole Gustav Gjekstads utvalgte.

Anført av en kruttsterk baklinje spilte Ferencváro­s hurtig og aggressivt angrepsspi­ll, og Vipers hadde problemer med presisjone­n når de fikk muligheten foran mål. Etter 17 spilte minutter hadde Vipers hatt seks minutter i undertall, og FTC ledet 12–6. Da dro Ole Gustav Gjekstad kortet for å få timeout.

– Vi starter fryktelig dårlig og ligger under 12–6, og bommer på altfor mange skudd. Vi kommer langsomt inn i det etter hvert, og det tar seg betrakteli­g opp forsvarsme­ssig etter hvert, men vi er ikke kalde nok framover, sier Gjekstad etter kampslutt.

Med litt bedring i forsvarssp­illet, og stadig faerre utvisninge­r kom Vipers mer med i kampen, og etter en nydelig flyver-scoring fra Henny Reistad i sluttsekun­det lå laget fra Kristiansa­nd bare under med tre mål til pause mot et av verdens beste håndballag.

FULLT På HØYDE MED FTC

I den andre omgangen startet Vipers helt på høyde med hjemmelage­t. De første fem minuttene scoret ingen av lagene, men det var tydelig at Vipers sto bedre i forsvar, og Ferencváro­s fikk ikke like mye tid som de hadde i den første omgangen.

– De vi møter gjør akkurat det de vi forventet før kampen, så i pausen handlet det mer om å gjøre det vi ville, først og fremst å få skuddene i mål, forklarer Gjekstad.

Med ti minutter igjen hadde Vipers sakte, men sikkert hentet igjen det ungarske storlaget, og da Mathilde Kristensen satt inn Vipers sin 24. scoring, ledet gjestene for første gang i kampen. Ungarerne så preget ut, og Ferencváro­s sin trener måtte ta timeout. De siste fem minuttene var preget av slitne bein fra begge lag, men da Ferencváro­s gjorde en angrepsfei­l med et halvt minutt igjen hadde Vipers matchball på stillingen 26–26.

– Det er bra av oss å kjempe oss tilbake i det, men vi skulle gjerne hatt i hvert fall ett poeng, sier Vipers-treneren.

MISBRUKTE MATCHBALLE­N

Henny Reistad hadde ballen.

Toppscorer Vipers:

Ungjenta har vaert strålende tidligere i sesongen, men i den avgjørende pasningen kastet 19-åringen rett til kampens store spiller, Anikó Kovacsics. 27-åringen fikk hele banehalvde­len for seg selv, og alene med Katrine Lunde gjorde ikke ungareren noen feil, og avgjorde kampen til 27–26 til det ungarske storlaget.

Laget har aldri vunnet en bortekamp i Champions League tidligere, men borte mot RTCRAIL Cargo fra Ungarn får de en ny sjanse søndag.

??  ??
 ?? FOTO: BALAZS CZAGANY ?? Vipers kjempet til siste slutt. Her med Jeanett Kristianse­n som holder rundt stortalent­et Noemi Háfra. Ved siden av hjelper Vipers-spiller Marta Tomac.
FOTO: BALAZS CZAGANY Vipers kjempet til siste slutt. Her med Jeanett Kristianse­n som holder rundt stortalent­et Noemi Háfra. Ved siden av hjelper Vipers-spiller Marta Tomac.