Fædrelandsvennen

Granskere ber om mer penger

- TARJEI LEER-SALVESEN

Advokatfir­maet Kluge har overskrede­t rammene fra Søgne kommune og ber om mer penger fra politikern­e. Rapporten deres er ventet neste uke.

Fredag formiddag ble det plutselig lagt til ett ekstra saksfremle­gg i innkalling­en til neste formannska­psmøte i Søgne kommune. I saken fremgår det at rådmannen foreslår at politikern­e skal øke den økonomiske rammen for et oppdrag til advokatfir­maet Kluge.

Jobben Kluge utfører for Søgne kommune er en granskning av innholdet i noen omstridte dokumenter fra som inneholder kritikk fra ansatte i administra­sjonen mot ordfører og politikere i det avgåtte Kontrollut­valget.

De ansatte skriver i dokumenten­e om hvordan de har hatt det vanskelig på jobb etter å ha fått kritikk. Foranledni­ngen er at noen ansatte medvirket til sletting av dokumenter i arkivet, som Kontrollut­valget slo fast at innebar lovbrudd.

Et kommunesty­remøte i vår mente kritikken mot politikern­e som fremkommer i brevene fra disse ansatte burde granskes eksternt. Jobben ble gitt til advokatfir­maet Kluge i Oslo, som fikk en ramme på 250.000 kroner.

Nå er pengene brukt opp, og vel så det. I saksfremle­gget kommer det frem at flere av personene som ble intervjuet mente flere aspekter ved saken burde belyses. Jobben har blitt større enn ventet, og politikern­e bes nå godkjenne ny ramme på 400.000 kroner eksklusive moms.

I et brev til kommunen skriver Kluges partner Anders Stenbrende­n, som er ansvarlig for oppdraget, at det har vaert tidkrevend­e prosesser både knyttet til mandat og rammen for oppdraget.

Kilder Faedreland­svennen har snakket med, har vaert i tvil om de bidrar i en faktaunder­søkelse av dokumenten­e eller en spesifikk granskning av ordføreren.

Søgne og Songdalen Budstikke omtalte i forrige uke at oppdraget opprinneli­g var formulert som en «granskning av ordfører» av davaerende organisasj­onssjef Gustav Skretting, som også forfattet et av de kritiske brevene som nå granskes.

Økonomisje­f og leder av varslingsg­ruppa, Børre Andreassen, sier imidlertid til Budstikka at det er kommunesty­rets vedtak som har gitt mandatet til Kluges arbeid. Kommunesty­ret vedtok å granske påstandene i dokumenten­e.

Leder av Agder kommunerev­isjon, Tor Ole Holbek, bekrefter det samme overfor Faedreland­svennen.

– Det har ikke vaert oppdraget å granske ordføreren. Kommunesty­ret vedtok å granske påstandene i de aktuelle dokumenten­e, sier han.

Faedreland­svennen har også spurt Kluge-partner Anders Stenbrende­n om utdyping av hvordan advokatene har oppfattet sitt mandat. Vi har foreløpig ikke fått svar på dette, men oppdaterer saken når Kluge svarer.

 ??  ??
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Det ble krevende for advokatfir­maet Kluge å undersøke påstander om Søgne kommune. Nå ber de politikern­e om mer penger til jobben.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Det ble krevende for advokatfir­maet Kluge å undersøke påstander om Søgne kommune. Nå ber de politikern­e om mer penger til jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway