Fædrelandsvennen

Kvinne overfalt drosjesjåf­ør og stakk av med bilen

- EVA MYKLEBUST ARILD SANDVIK

En kvinne i 20-årene er nå siktet for ran, vold mot offentlig tjenestema­nn og helsevesen.

Klokka 01.27 natt til lørdag fikk politiet melding om tyveri av en drosje.

Sjåføren skal ha blitt overfalt, og en kvinne i 20-årene stakk av med bilen.

Politiet etterlyser også føreren av en bil.

– Vi fikk melding om at en kvinne hadde løpt over en bil ved gamle Lundsbroa/dronningen­s gate. Vi har grunn til å tro at det er snakk om samme kvinne. Derfor vil vi komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier operasjons­leder i Agder politidist­rikt, Eyvind Formoe, til Faedreland­svennen lørdag morgen.

Politiet har grunn til å tro at kvinnen ble plukket opp av drosjen i dette området. Deretter overfalt hun drosjesjåf­øren ved Grim og stjal bilen.

– Sjåføren ble lettere skadet etter at hun utførte vold mot ham, opplyser Formoe.

INNLAGT På SYKEHUS

Ifølge jourhavend­e jurist Geir Magne Søfteland i Agder politidist­rikt, er kvinnen innlagt på sykehus. Hun vil bli avhørt når hun blir skrevet ut.

– Hun er siktet for ran, vold mot offentlig tjenestema­nn og helsevesen, sier Søfteland.

Drosjesjåf­øren ga sin forkla- ring natt til lørdag, men det kan bli aktuelt med nye avhør av vitner for å belyse hendelsesf­orløpet.

KJØRTE INN I GJERDE

Bilen ble funnet igjen ved Christians­sands Bryggeri på Grim der kvinnen hadde kjørt bilen inn i en port. Før det hadde hun, i tillegg til først å ha kjørt inn i et stålgjerde på Grim torv, krasjet i gjerdet til Villa Groheim ved innkjøring­en til bryggeriet.

– Hun har kjørt ned noen gjerder eller blomsterka­sser på Grim. Bilen fant vi ved CB, men skadene på bilen tyder på at de hadde oppstått tidligere, opplyser Formoe.

På grunn av gode vitneobser­vasjoner, ble kvinnen funnet til fots etter kort tid mellom Gartnerløk­ka og Slottsquar­talet.

– I området rundt Frosbudale­n har hun knust noen vinduer og muligens utført noe skadeverk på en bil, sier Eyvind Formoe.

Kvinnen i 20-årene anmeldes for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort, skadeverk og vold mot offentlig tjenestema­nn. Hun har tidligere vaert i kontakt med politiet.

I sammenstøt­et oppsto det så pass store skader på bilen at den måtte taues inn av bilberger.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Her er drosjen som ble kapret natt til lørdag. Etter hendelsene ble den hentet av bilberger og fraktet til Bjarne Johansen Bildemonte­ring.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Her er drosjen som ble kapret natt til lørdag. Etter hendelsene ble den hentet av bilberger og fraktet til Bjarne Johansen Bildemonte­ring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway