Fædrelandsvennen

Eldre og pleietreng­ende

- UNNI NILSEN HUSØY Politisk nestleder Lyngdal Frp

Det skrives mye i sosiale medier fortiden om mat og ernaering til våre eldre og pleietreng­ende her i landet.

Og på meg virker det som om de aller fleste er helt enige i budskapet om at det må vaere en selvfølge og en rettighet at de ikke skal måtte spise vakuumpakk­et mat som er laget lang tid i forveien, som verken smaker godt eller ser appetittli­g ut, og i svaert mange tilfeller ikke er naeringsri­k nok.

Men til tross for denne enigheten har vi ikke kommet i mål med å gi alle våre eldre og pleietreng­ende skikkelig mat på sykehjem og institusjo­ner. Og da må vi jo faktisk gå til de som kan gjøre noe med dette. De som styrer kommune og stat.

For meg er det en selvfølge at vi skal behandle våre eldre og pleietreng­ende som vi selv hadde ønsket å bli behandlet. Maten og måltidene er for oss alle en stor glede i livet, ja hva gjør vi når vi skal kose oss.

Jo, vi lager god mat, vi nyter luktene, synet og smaken av maten og føler oss vel. Jeg synes det er urimelig at mange eldre blir fratatt denne gleden i livet.

Stortinget har bevilget ekstra penger som skal støtte og bistå kommunene med å bedre tjenestene i eldreomsor­gen, men når dette ikke blir fulgt opp i kommuner og fylker er vi like langt.

Det viser seg dessverre ofte at mange mennesker ikke tar ting på alvor før de selv får føle og kjenne ting på kroppen.

Så da er det vel ikke annet å gjøre enn å bytte ut flotte møtesmørbr­ød og fine middager til politikere og kommunalt ansatte i de kommuner og fylker som ikke prioritere­r å ha egne kjøkken og naeringsri­k mat.

Jeg utfordrer også stortinget på å gjøre det samme i kantinene sine, så vil jeg tippe det ikke tar lang tid før det blir lovpålagt med egne kjøkken og kortreist mat i alle landets kommuner.

Tar dere utfordring­en?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway