Fædrelandsvennen

Jernmannen som aldri gir seg

- NTB

Markus Henriksen har spilt hvert minutt av Norges ni siste landskampe­r. Selv ikke et stygt kutt i hodet etter to minutter mot Slovenia stoppet den rekken.

– Jeg hørte gjennom oppveksten at det er viktig å vaere en tøffing, og siden jeg slo gjennom i Rosenborg har jeg fått tredd inn at faren min var «Rambo» og tøff som bare det. Det har jeg tatt til meg, men jeg føler ikke det var heltemodig at jeg fortsatte mot Slovenia, sier han.

Dagen etter kamp var hodet fortsatt bandasjert etter smellen han fikk da Slovenia-stopper Luka Krajnc prøvde å nikke ballen og traff trønderens hode i stedet.

– Jeg føler meg fin. Det er litt småømt akkurat i såret, men etter forholdene går det bra, sier Henriksen, som medgir at det ble noen smertestil­lende tabletter lørdag kveld.

Ingen andre norske spillere har full kamptid i flere enn de tre siste landskampe­ne (og bare Rune Jarstein og Omar Elabdellao­ui har så mye). Henriksen har spilt hvert bidige minutt i samtlige landskampe­r det siste året. Han står på også for et Hull-lag i motgang og har spilt hvert eneste minutt av de 12 første seriekampe­ne for mesterskap­sseriens tabelljumb­o.

GOD BEHANDLING

Henriksen roser landslaget­s medisinske

FAKTA 2018:

Norge-australia 4–1 (Privatkamp) Norge-panama 1–0 (Privatkamp) Norge-kypros 2–0 (Nations League)

Norge-slovenia 1–0 (Nations League)

Norge-bulgaria Spilles tirsdag (Nations League) støtteappa­rat, som raskt fikk konstatert at han ikke hadde pådratt seg hjerneryst­else. To minutter etter smellen var han på beina iført bandasje.

– Når det er hode mot hode må man ta alle forholdsre­gler, men de var veldig flinke og stilte meg mange spørsmål slik at vi fikk forsikret oss om at det ikke var hjerneryst­else og trygt å spille videre. De sa også at de skulle følge med meg videre i kampen, forteller han.

– Selv om jeg fikk et veldig stygt kutt, følte jeg meg frisk og klar til å spille. Jeg fikk hjerneryst­else en gang da jeg spilte for Rosenborg, og det var en annen følelse. Nå følte jeg at hodet var bra, jeg kjente bare at noe hadde sprukket i pannen. Heldigvis klarte de å lappe meg sammen så jeg kunne spille.

En gang ga dommeren ham beskjed for å gå ut og få ny bandasje fordi det blødde gjennom den gamle.

– Heldigvis var de på alerten og greide å teipe rundt det. I pausen stiftet de sammen såret, og dermed holdt det til det kunne sys etter kampen, sier Henriksen.

Norge-tsjekkia 1–1 (Vm-kval) Norge Sverige 1–1 (Privatkamp) Norge-aserbajdsj­an 2–0 (Vmkval)

Norge-nord-irland 1–0 (Vm-kval)

VIL HA REVANSJ

Han bidro til en seier som kan bli veldig viktig i kampen om gruppeseie­r i nasjonslig­aen, men vet at en enda viktigere kamp venter allerede tirsdag. Norge må vinne, og helst med minst to mål, for å ha grep om gruppeseie­ren før novemberka­mpene.

– Vi møtte Bulgaria forrige måned og synes vi er et bedre fotballag enn dem, men det ble tap i bortekampe­n. Nå er det veldig viktig at vi viser at vi er bedre enn dem. Vi er ubeseiret på Ullevaal i mange kamper og ønsker at det skal bli vårt fort slik det var for Norge før i tiden, sier Henriksen.

– Lørdag merket vi stor forskjell på publikumss­tøtten i forhold til tidligere kamper, og det er slik vi ønsker å ha det. Vi vet at vi ikke har prestert godt nok de siste årene, men nå føler jeg at vi har noe veldig spennende på gang, og jeg håper det kommer mange tilskuere som kan gi oss ekstra støtte og motivasjon. Vi har veldig lyst til å revansjere det skuffende tapet i Bulgaria.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Et stygt kutt i hodet stoppet ikke Markus Henriksen i kampen mot Slovenia.
FOTO: NTB SCANPIX Et stygt kutt i hodet stoppet ikke Markus Henriksen i kampen mot Slovenia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway