Fædrelandsvennen

Får krass kritikk for Hareide-utspill

- VEGARD DAMSGAARD

Stortingsr­epresentan­t Fredrik Grøvan får sitt pass påskrevet av Krf-kolleger som støtter partileder Knut Arild Hareide.

– I Faedreland­svennen sier han (Grøvan, journ. anm.) at han ikke visste hvor han hadde Hareide, og det er feil. Hareide har vaert åpen og aerlig om dette, også når Grøvan var til stede, hevder Tore Storehaug, Krfs stortingsr­epresentan­t fra Sogn og Fjordane, overfor Klassekamp­en tirsdag.

I et intervju med Faedreland­svennen mandag forklarte VestAgder-representa­nten om en følelse av å vaere satt sjakkmatt.

– Å gå i regjering med Ap har aldri vaert diskutert i KRF som et reelt alternativ. I stortingsg­ruppa har vi for eksempel ikke diskutert dette i denne perioden. Hareide stjal prosessen, uttalte Hans Fredrik Grøvan.

Dette får flere partikolle­ger, som åpent støtter Hareides veivalg i retning Ap og Sp, til å ta til motmaele.

– En mer åpen og aerlig prosess enn dette er vanskelig å se for seg, sier Geir Bekkevold til avisa.

Telemark-representa­nten me- ner dessuten at Høyre bør vise samme respekt for Krfs interne prosess som venstresid­a gjør.

Tore Storehaug synes lite om måten partileder­ens motstander­e opptrer på:

– Det er ikke heldig og gjør prosessen mer krevende enn den trenger å vaere, mener han.

Grøvan sier følgende til Klassekamp­en:

– At ting har vaert nevnt i en og annen sammenheng skal jeg ikke legge skjul på, men jeg vil ikke kalle det en «prosess».

Partiet gjør sitt retningsva­lg under det ekstraordi­naere landsmøtet 2. november.

 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? Parlamenta­risk leder i KRF, Hans Fredrik Grøvan, mener partiet bør holde seg i opposisjon i sentrum.
FOTO: MORTEN UGLUM Parlamenta­risk leder i KRF, Hans Fredrik Grøvan, mener partiet bør holde seg i opposisjon i sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway