Fædrelandsvennen

Forlot leilighete­n kort tid før knivdrapet

- NTB

To kamerater av avdøde forlot mandag morgen en leilighet på Majorstuen, der en mann i 20-årene ble funnet knivdrept fire timer senere.

– Mannen som ble drept, bodde i leilighete­n på Majorstuen sammen med tre kamerater. To av dem har forklart at de forlot leilighete­n omtrent samtidig, cirka klokka 7.50. Vi er derfor spesielt interesser­t i tips og observasjo­ner fra dette tidspunkte­t og fram til han ble funnet rundt klokka 12.15, sa Grete Lien Metlid på en pressekonf­eranse i går.

Hun er leder for felles enhet for etterretni­ng og etterforsk­ning i Oslo politidist­rikt.

Politilede­ren sier at slik drapssaken står nå, er informasjo­n fra publikum saerlig viktig. Politiet har opprettet et nytt tipsmottak, der det også kan sendes inn bilder og film.

Hun la til at politiet ikke har noen grunn til å tro at gjerningsm­annen er til fare for andre.

Mannen i midten av 20-årene ble erklaert død på stedet da han ble funnet i sin leilighet. Politiet avventer den foreløpige obduksjons­rapporten. Ifølge TV 2 ble han påført svaert mange knivstikk.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navn og bilde av avdøde, av hensyn til etterforsk­ningen. Kay Lund-pettersen i Øst politidist­rikt opplyser til Smaalenene­s Avis at avdøde er fra Mysen i Østfold.

Politiet kartlegger opplysning­er fra området der leilighete­n ligger, blant annet ved å sjekke tilgjengel­ig overvåking­smateriale, gjennomfør­e kriminalte­kniske undersøkel­ser og foreta vitneavhør.

– Vi jobber intenst med å gjennomgå videooppta­k. Det er en prioritert oppgave, bekrefter Metlid.

Det blir også undersøkt om drapet kan ha sammenheng med andre hendelser i området samme dag, blant annet et knivran mandag morgen.

Tirsdag morgen gjennomgik­k kriminalte­knikerne undersøkel­sene som ble gjort på åstedet i Arbos gate. Leilighete­n er gjennomgåe­nde og ligger i første etasje i en bygård like ved Majorstuen skole.

– Sporsikrin­g og arbeid på stedet var høyt prioritert i går, og det fortsetter vi med i dag. Men vi har ingen ting vi kan gå ut med, sier hun.

Mannen skulle vaert på jobb rundt klokka 9 mandag men møtte ikke opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway