Fædrelandsvennen

Ønsker du å gjøre verden til et bedre sted?

- MALIN RYSSTAD

Når du ser det store bildet rundt deg, er det lett å føle at dine handlinger blir for små.

●●Selv om du ikke sitter på nok penger eller ressurser til å gjøre store endringer her og nå, så betyr det ikke at du skal lukke øynene. Små endringer og daglige øyeblikk av godhet - det betyr noe!

Vi må bidra med det vi kan. Jeg har et stort ønske om at vi skal inspirere hverandre til å skape et varmere samfunn. Vi trenger at vi er mer opptatt av menneskene vi har og møter på vår vei. Vi må åpne øynene å se hverandre. Vi må ikke vaere redde for å ta kontakt, eller redde for å hjelpe ukjente om man ser at det trengs. Det er mindre vanlig å naerme seg «fremmede» men vi kan normaliser­e det. For tenk hvordan det ville vaert hvis alle gikk inn for å gjøre noen enkle - små grep i hverdagen. Det kan vaere med på å gjøre en stor forskjell for hverandre.

Hvis vi skal begynne i det små, hva kan vi gjøre? Vi kan støtte en veldedig organisasj­on, hvis lommeboken tillater det. Det er et stort behov for frivillige, finn din hjertesak og engasjer deg! Bli blodgiver og organdonor.

Vis takknemlig­het! Vaer raus med kompliment­er. Når noen gjør en feil, glem ikke at alle kan gjøre feil. Ikke vaer den som prater eller lytter til negativ snakk om andre. Respekter andre, uansett hvem de er eller hvor de kommer fra. Vaer den som ikke dømmer, men respektere­r, styrker og heier på dine medmennesk­er.

Søk kunnskap om det ukjente. Vaer åpen for å laere om andre mennesker, kulturer og religioner. Vaer inkluderen­de. Smil når du møter andres blikk, selv om dere ikke kjenner hverandre. Skap toleranse og bekjemp fordommer. Si ifra hvis du ser at noen blir diskrimine­rt eller mobbet.

Vaer til stede, ta ansvar og vis at du bryr deg. Hvis vi alle tar tak i oss selv, gjør noen små grep - tenk hvilken innvirknin­g det vil kunne ha på verden?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway