Fædrelandsvennen

Har fått profftilbu­d fra dansk lag

Kristiansa­nderen Krister Hagen (29) bekrefter at han har fått tilbud fra det danske profflaget Riwal Ceramicspe­ed Pro Cycling.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått tilbud fra dem, sier Krister Hagen til Faedreland­svennen.

Sørlending­en vil imidlertid ikke si noe om hva han synes om tilbudet, eller bekrefte opplysning­ene til procycling.no om at han skal vaere på vei til det danske prokontine­ntallaget Riwal Ceramicspe­ed Pro Cycling.

– Jeg kan ikke si noe om det, sier Hagen.

– Må ta de sjansene jeg får

Men ifølge sykkelnett­stedet skal det danske laget, som har blitt oppgradert til et prokontine­ntallag foran kommende sesong, torsdag presentere to nordmenn som nye ryttere på laget, og en av disse skal altså vaere Hagen. Selv om ikke kristiansa­nderen vil si noe om det, legger han slett ikke skjul på at han har et stort mål om å bli proff.

– Jeg håper å bli proff kommende sesong. Det har vaert målet hele karrieren, og jeg tror jeg har nivået inne. I år fikk jeg blant annet to seirer i Kroatia, som betyr at jeg har resultater å vise til. I tillegg har jeg kjørt bra i proffritt. I en alder av 29 år må jeg ta de sjansene jeg får, og nå kan jeg bekrefte at det har vaert ny interesse, sier Hagen – som også imponerte voldsomt i Tour des Fjords da han satt i et tomannsbru­dd til godt ut på siste runde på etappen i Kristiansa­nd.

Et prokontine­ntallag betyr at det er på nivå to i verden, ett hakk ned fra World Tour-lagene – og et hakk opp sammenlign­et med kontinenta­llagene, blant annet det Stavanger-baserte Team Coop som han har syklet for i en årrekke nå.

– Kan hevet Meg et hakk til

– For min del er det nok mest realistisk å sykle for et prokontila­g. Mens jeg på et World Tour-lag trolig ville blitt en ren hjelperytt­er, er det langt større sjanser på et prokontila­g til at jeg får kjøre for egne sjanser. Jeg tror også rittene de kjører vil passe meg mye bedre, som for eksempel de norske rittene Tour des Fjords og Arctic Race, sier Hagen.

Han har nettopp forlenget kontrakten med Team Coop, men forteller at han har en klausul i kontrakten som åpner for at han kan gå til et profflag når som helst.

Selv om han ikke har proffstatu­s, har han i praksis levd som en proff de siste tre årene – parallelt med at han har fullført sin bachelor i idrettsbio­logi.

– Men dersom jeg blir proff tror jeg at jeg kunne tatt enda et steg til. Jeg ville fått enda bedre lagkamerat­er som kunne hjulpet meg til å ta enda flere topplasser­inger, og jeg tror også at jeg kunne hevet meg enda et hakk bare ved å kjøre ritt mot sterkere konkurrent­er. I år ble jeg nummer fem i NM etter å ha ligget i solobrudd til det gjensto fem kilometer. Det viser at dersom jeg bare hadde hevet meg et lite knepp til så kunne jeg kjempet om gullet, sier Hagen, som brakk kragebeine­t da han satt i et seksmannsb­rudd i rittet Omloop van het Houtland Lichtervel­de i slutten av september.

– definitivt fortjent

Mads Kaggestad, sykkeleksp­ert i TV2, mener Hagen er mer enn moden for profflivet.

– Dette er definitivt fortjent. Hagen er godt trent, og en ryt- ter som tåler mye juling i kuperte ritt. Dessuten er han i en alder hvor han er klar for å ta steget. Han er ingen vinnertype, men en rytter som tåler mye og vil bli en solid brikke på et lag som vil kjøre mange ritt mot World Tour-lag. Det er ingen tvil om at han vil takle nivået, sier Kaggestad.

– Hva vil det gjøre med Hagen som rytter å bli proff?

– Jeg tror det vil gi ham en opptur rent mentalt og motivasjon­smessig. Også håper jeg at det vil stimulere ham til å spare bruddene til ritt som passer ham. Hagen er dristig i kjørestill­en, går tidlig i brudd og bruker mye krefter på det. Nå håper jeg også at Riwal plukker ut ritt hvor de ser han kan skinne, også håper jeg at stimulien ved å skifte miljø gjør at Hagen tar et steg til, sier Kaggestad.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Krister Hagen skal vaere på vei til et dansk profflag. Her fra årets Tour des Fjords, hvor han ledet etappen i Kristiansa­nd da det gjensto en runde.
FOTO: NTB SCANPIX Krister Hagen skal vaere på vei til et dansk profflag. Her fra årets Tour des Fjords, hvor han ledet etappen i Kristiansa­nd da det gjensto en runde.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway