Fædrelandsvennen

Tallknuser­ne om Starts sjanse

Kjetil Rekdal, Start-trener

- pål W. Jørgensen SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Blir det jubel eller tårer i høst? Eller en miks av begge deler? Det siste er langt fra utenkelig, med både cup- og seriespill i det som blir en vanvittig spennende periode for oss som følger Start.

Vi i Faedreland­svennen skal selvfølgel­ig ligge tett på Start denne spennende høsten, enda tettere enn det vi pleier. Alt vi lager samler vi i et eget livestudio som først og fremst skal følge bunnkampen i Eliteserie­n.

●●De to mest sannsynlig­e scenarioen­e er at Start holder plassen og taper i cupsemifin­alen mot Rosenborg, eller at de rykker ned og taper semien.

Men Start kan også komme til cupfinalen og rykke ned, eller best av alt: Vinne cupen og overleve.

●●Det er flere alternativ­er også. Det holder å nevne mulige playoff-kamper mot Viking i desember for å skjønne at denne høsten blir et nervedrama.

Himmel eller helvete er passende beskrivels­e av de ulike utfallene.

●●Mange snakker om den mulige cupfinalen, men det aller viktigste er overlevels­e i Eliteserie­n. Klarer de det er utgangspun­ktet foran neste sesong bedre enn på mange år.

Det er lite som tilsier at Start blir et bunnlag også neste år, med en spillertro­pp som kommer til å bli ytterliger­e forsterket, og en organisasj­on som begynner å sette seg – med Kjetil Rekdal i spissen.

●●Alternativ­et, et nytt nedrykk,

tror jeg blir vondt.

Det blir et langt spenn mellom hverdagen og visjonen – den lange og kronglete om barn og voksne, drømmer og visjoner.

●●Fra Start-ledelsen signaliser­es det at det ikke er noen krise om laget går ned. Metaforen om at klubben er med i et maraton og ikke en sprint er ofte brukt. Det skal uansett bygges videre mot toppen av norsk fotball.

Noe annet kan de ikke signaliser­e.

●●Men den knallharde satsingen på nye spillere og større administra­sjon har kostet enormt med penger. Trenerbytt­ene har også svidd på pungen. Snakker vi om investerin­ger på 50 millioner kroner bare i 2018? Eierne får et stort underskudd å dekke. Det blir kanskje like ille neste år, om satsingen skal fortsette – slik eierne lover.

●●Hvor stor er pengebinge­n? Hvor trygt er eierskapet? Vil alle de fem eierne vaere med videre? Må organisasj­onen bygges ned igjen? Hva med Kjetil Rekdal? Har han motivasjon og krefter til å vente på at Start skal bli et stabilt topplag? Og hva med spillertro­ppen?

●●Tre poeng mot Tromsø søndag gjør de retoriske spørsmålen­e fjernere, og fremtiden til Start langt lysere. Tap betyr kortere negler og høyere skuldre. Presset vil øke. Kampprogra­mmet er tøft. Etter Tromsø venter Molde hjemme, før turen til Trondheim og cupsemien.

●●Deretter venter Sandefjord borte, Rosenborg hjemme og Haugesund borte.

Det er neppe noe som er avgjort før den siste kampen 24. november.

●●Min spådom er at Start ikke når cupfinalen, og må ut i kvalifiser­ing for å berge seg. Det hele avgjøres på et fullsatt Sparebanke­n Sør Arena mot erkerivale­n midt i julestria, der hjemmelage­t jubler til slutt.

De to mest sannsynlig­e scenarioen­e er at Start holder plassen og taper i cupsemifin­alen mot Rosenborg, eller at de rykker ned og taper semien.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start-spillerne jubler sammen med supportern­e etter seieren mot Sarpsborg i forrige seriekamp.
FOTO: NTB SCANPIX Start-spillerne jubler sammen med supportern­e etter seieren mot Sarpsborg i forrige seriekamp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway