Fædrelandsvennen

Vil søke om Tall Ships Races i 2022

- KJETIL REITE

Formannska­pet i Kristiansa­nd vil at byen arrangerer Tall Ships Races sommeren 2022.

Det ble bestemt i et møte i formannska­pet på onsdag. Rådmannen hadde bedt politikern­e om å vente noen år med å søke, men Ap og KRF sørget for et knapt flertall for seilskutef­est om fire år.

– Vi har hatt en diskusjon i gruppa og der var stort sett samtlige enige om at det var en god idé. Det er en familiefes­t og folkefest som er bra for byen, sier varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (KRF)

Partiene som ikke ønsker Tall Ships Races nå, mener det vil belaste organisasj­onen for mye. Kristiansa­nd er midt i en prosess med å slå seg sammen med Søgne og Songdalen og mindretall­et mener ressurse- ne trengs der.

– Det er veldig positivt med et slikt arrangemen­t, men vi har hatt det to ganger. Så det er ikke noen katastrofe å vente til nye Kristiansa­nd er på plass, sier Ivar Bergundhau­gen, gruppelede­r i Venstre.

Det er bystyret som skal ta den endelige beslutning­en.

Prisen for forrige seilskutef­est i 2015 kom på 25 millioner kroner. Kristiansa­nd kommune, Kristiansa­nd havn og Vestagder fylkeskomm­une, bidro med 11,5 millioner, og privat naeringsli­v med 13,7 millioner.

– Det store trykket på organisasj­onen kommer først i 2021, altså etter at kommunene er slått sammen. Dette skaper også så mye aktivitet at regnestykk­et totalt sett ikke blir så dårlig, sier Kristianse­n.

 ?? ARKIVFOTO ?? I 2015 kostet det 25 millioner å arrangere Tall Ships Races. Nå kan det bli ny fest om fire år.
ARKIVFOTO I 2015 kostet det 25 millioner å arrangere Tall Ships Races. Nå kan det bli ny fest om fire år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway