Fædrelandsvennen

Bygger campingpla­ss her

Snart åpnes en ny campingpla­ss i Brokke. Men Kjetil Ulebergs planlagte camping på Hovden er foreløpig lagt på is.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Camping er i vinden. Jeg har fantasert om å starte campingpla­ss siden jeg begynte å kjøre løyper her for ni år siden, sier Jan Asbjørn Uppstad til Faedreland­svennen.

Sammen med broren Tor Inge Uppstad startet han i sommer firmaet Brokke Camping AS.

De har leid den store grusplasse­n som ligger like i bunnen av alpinbakke­n i Brokke, og graver og bygger for å få den klar til å ta imot campingvog­ner før vinteren.

– I Sirdal er det veldig populaert med vintercamp­ing. Der ligger det flere campingpla­sser, så vi mener det er et marked i Brokke også, sier Jan Asbjørn.

ÅPNES FØR JUL

De to brødrene jobber som anleggsarb­eidere rundt omkring i landet. Når de har fri kjører de skiløyper, og nå blir det altså også drift av campingpla­ss.

– Vi satser foreløpig på helårsplas­ser, men folk kan selvsagt ta med vogna på tur i sommerhalv­året og beholde plassen. Det kjører mye vogner og bobiler over fjellet her på sommeren også, så det kan hende vi utvider og tilbyr døgnoverna­ttinger etterhvert, forteller brødrene.

Allerede 1. desember skal de første campingvog­nene rulle inn på plassen.

– Vår første gjest kommer for å bygge platting allerede i helga, men det blir ikke fullt trøkk før neste sesong. Det gjenstår en del arbeid, sier Jan Asbjørn.

BARNEFAMIL­IER

Tall fra SSB viser at omtrent en fjerdedel av alle betalte overnattin­ger i 2017 var på campingpla­sser.

I sommer skrev Aftenposte­n at stadig flere barnefamil­ier velger campingfer­ie. Brødrene håper at de også satser på vintercamp­ing.

– Vi håper å få mange barnefamil­ier på plassen, men ønsker selvfølgel­ig folk i alle aldre velkommen. Dersom man vurderer å kjøpe hytte, men vil teste ut området først, så er camping perfekt, sier Jan Asbjørn.

ULEBERGS PLANER PÅ IS

Faedreland­svennen har flere ganger omtalt Kjetil Ulebergs planer om å starte campingpla­ss på Hovden, i bunnen av Hovden Fjellpark. Det har tatt tid, og planene ser ikke ut til å bli realisert med det første.

– De er foreløpig lagt litt på is. Det ble litt langt å bygge infrastruk­tur, sier han til Faedreland­svennen.

Velforenin­gene i området har gjort det klart at de ikke ønsker campingpla­ss i området. De har blant annet engasjert advokat og klaget til Fylkesmann­en.

– Det kan hende vi begynner å jobbe med planene igjen. Vi skal ha et møte med kommunen i vinter, og så får vi se, sier Uleberg.

ERSTATTES MED HYTTER

Det har i mange år vaert camping rundt Hovden Fjellstoge. Men for noen år siden begynte utbygginge­n av hytter og leilighete­r på plassen.

– Vi ønsker å beholde campingen så lenge vi kan. Hyttene byg- ges ut gradvis, og salget avgjør hvordan den blir redusert. Men campingen er viktig for oss, og det er ei fin inntekt for Fjellstoga, sier markedssje­f Terje Mykland i God Driv.

Det er allerede bygget 13 hytter og åtte leilighete­r. I høst begynte byggingen av ni nye hytter.

– Salget har vaert bra. De siste hyttene ble nettopp lagt ut på markedet, og det var folk der på visning nå i helga, sier daglig leder Thor Helle i samme firma.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Tor Inge og Jan Asbjørn Uppstad foran det som blir Setesdals nyeste campingpla­ss. Den ligger cirka 200 meter fra alpinbakke­n.
FOTO: KJETIL NYGAARD Tor Inge og Jan Asbjørn Uppstad foran det som blir Setesdals nyeste campingpla­ss. Den ligger cirka 200 meter fra alpinbakke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway