Fædrelandsvennen

Slagter Winther var likevel ikke død

- VEGARD DAMSGAARD

I én måned var den kjente slakterbut­ikken i Hirtshals lukket, før den gjenåpnet med ny eier.

Forretning­en har vaert drevet siden 1934.

– Da vi hørte at Slagter Winther skulle lukke kom det som et sjokk på oss likesom mange andre. Så vi tok kontakt med tidligere eier, ville gi det en sjanse og se om vi kunne drive på en annen måte og få forretning ut av det. Vi overtok butikken og det meste av det tidligere personalet, opplyser kjøpmann René Ejstrup Larsen til Faedreland­svennen.

Sammen med sin kone Pia Rønn Larsen driver 48-åringen fra før Spar-butikken i Hirtshals, og vil fremover satse på lavere priser og noe endret utvalg i den tradisjons­rike forretning­en i Hjørringad­e 5.

– LEGGER EN SMULE OM

I slutten av juli skrev Faedreland­svennen at døra til den 84 år gamle butikken, etablert av Vilhelm og Nancy Winther, skulle stenges 11. august.

I et notat til sine norske forretning­sforbindel­ser opplyste kjøpmannen at butikken de senere år hadde fått hard medfart av den svake norske krona.

– En aera er slutt, kan man si. Det har vaert mange gode år med fantastisk­e opplevelse­r. Jeg har bare positivt å si om nordmenn, uttalte Karl Christian Lunden (47).

Men sånn skulle det ikke gå. Ryktet om slakterens død viste seg å vaere overdrevet.

Én måned etterpå, 12. september, gjenåpnet Slagter Winther under samme logo, men med litt endret innhold.

– Vi legger en smule om på konseptet. Men det meste drives videre i den gamle ånd. Poul Winther var selv innom på åpningsdag­en, han var veldig glad for at vi ville drive videre, forteller René Ejstrup Larsen.

Poul Winther overlot driften til Karl Christian Lunden i 2002.

– NORDMENN STADIG VIKTIGE

– Hvilke endringer er gjort?

– Vi har tilført litt flere varegruppe­r, satser en del på lokale varer fra området rundt Hirtshals og mye på dansk kjøtt. Vi har også senket mange priser i butikken slik at de er på samme nivå som i vår Spar-butikk. Det kan vi gjøre fordi vi gjør store innkjøp gjennom kjeden.

Delikatess­eavdelinge­n er gjenåpnet med hjemmelagd­e produkter.

– Blir nordmenn fortsatt en viktig kundegrupp­e?

– De er stadig vekk viktige. Mens man før nesten kun fokuserte på de norske, satser vi nå mye på de lokale. Men vi er veldig glad for norske kunder, og noen norske busselskap­er har fått med seg nyheten. Så ryktet sprer seg, men det er stadig mange som tror vi er stengt, svarer René Ejstrup Larsen.

 ?? FOTO: RENÉ STOKLUND ?? Lokal kjøpmann Renè Ejstrup Larsen er ny innehaver av Slagter Winther i Hirtshals.
FOTO: RENÉ STOKLUND Lokal kjøpmann Renè Ejstrup Larsen er ny innehaver av Slagter Winther i Hirtshals.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway