Fædrelandsvennen

Kjaere idrettsven­ner

-

Aksjon for å bevare idrettseta­ten i Kristiansa­nd kommune.

●●Vi står overfor en skjebnedag når det gjelder eksistense­n til idrettseta­ten når Fellesnemn­da for kommunesam­menslåinge­n foreslår at kun administra­sjonen bestående av 4-5 ansatte skal bli i kultursekt­oren, mens driftsdele­n skal deles mellom parkvesene­t (utendørs idrettsanl­egg) og Kristiansa­nd Eiendom (idrettsbyg­g) i Teknisk sektor. Dermed blir idrettseta­ten smulderet opp, og da blir den mest effektive idrettseta­t blant de 10 største kommuner i landet ødelagt. Statusen til idrettseta­ten kan dokumenter­es gjennom både Kostra (statlig innrapport­ering til Statistisk Sentralbyr­å som staten har pålagt alle kommuner) og Telemarksf­orskning (prosjekt igangsatt av de 10 største kommuner i landet).

Idrettsklu­bbene er godt fornøyd med driften så langt man har kunne registrere, og man må ikke rive i stykker landets suverent mest effektive etat når man ikke kan dokumenter­e at det nye alternativ­et er enda bedre. Idrettsråd­ene (represente­rer idrettslag­ene) i de 3 angjeldend­e kommuner, hovedsamme­nslutninge­n (arbeidstak­erorganisa­sjonene) og andre relevante idrettsorg­aner støtter alle at vi får beholde idrettseta­ten (utvidet med de ansatte fra Søgne og Songdalen) i nye Kristiansa­nd fra 2020.

Det er viktig at idrettsklu­bbene gjennom bruk av mange tusen frivillige kan forholde seg til en instans og ikke til 3 som er foreslått. Det er også viktig at man får beholde kompetanse­n til de ansatte i drift når det gjelder tilrettele­gging av utstyr spesielt til de krevende arrangemen­t som f.eks. store friidretts­stevner. Naerhet til de som kan ta avgjørelse­r - treningsti­der og arrangemen­tstider - er helt avgjørende for at alt frivillig arbeid innen idrettsklu­bbene kan fungere. Det har vaert lite omtale om endringene, og det er typisk at kronikken i Faedreland­svennen fra Arvid D. Kvanes (dugnad idrett cirka 45 år/økonomisje­f kultursekt­oren 23 år/inkl. konst. idrettssje­f 2 år) ikke ble besvart av prosjektle­deren for Fellesnemn­da. Den mest effektive metode er å tie i hjel en sak når man har en dårlig sak å forsvare.

På siste møte i Fellesnemn­da fikk varaordfør­eren i Kristiansa­nd sammen med Ap, KRF, Venstre, SV og miljø flertall for at idrettseta­tens fremtid skal bestemmes av politikern­e, og dette skal avgjøres 30. oktober. Aksjonskom­iteen bestående av representa­nter fra de 3 idrettsråd og en representa­nt fra henholdsvi­s Randesund IL og Kristiansa­nd IF besøker klubber for å få dere engasjert i saken, men vi har ikke mulighet til å besøke alle 146 klubber i nye Kristiansa­nd. Derfor vil det bli arrangert et informasjo­nsmøte i dag, torsdag 18. oktober, i møtesalen i Idda Arena.

AKSJONSKOM­ITEEN: ØYSTEIN KONRADSEN,

Randesund IL

ARVID DAN KVANES,

KIF håndball

GEIR THORSTENSE­N,

Kristiansa­nd idrettsråd

JON FJELD,

Søgne idrettsråd

ARNE HJELMESETE­R,

Songdalen idrettsråd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway